Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Vremea

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Mărime text:

 

 

Mă cuprinde un sentiment de uimire şi de revoltă faţă de tot ce se întâmplă acum în România, când văd direcţia spre care se îndreaptă societatea românească.

De nenumărate ori am spus în spaţiul public adevăratele subiecte ce ar fi trebuit să devină teme de dezbatere serioase, în primul rând pentru cetăţeni, apoi pentru politicieni, pentru instituţii publice şi private, astfel încât municipiul Tîrgu Mureş să iasă în evidenţă, să crească în ceea ce înseamnă calitatea vieţii. Dar aceste subiecte nu interesează. Nu fac audienţă, nu sunt senzaţionale. În schimb eu nu pot să mă blazez şi să stau pasiv la această mascaradă deşănţată, acest răsfăţ al mediocrităţii. Se doreşte resemnarea întregilor valori care ar trebui să constituie o ofensivă la tot ce se petrece în jurul nostru.

M-am gândit să vă înşir câteva mari probleme pe care le-am ridicat de-a lungul timpului, dar care nu au interesat.

Nu a interesat şi nimeni nu a reacţionat atunci când sediul central Romgaz şi Transgaz au fost mutate peste noapte la Mediaş. S-a creat o gaură bugetară uriaşă judeţului Mureş şi municipiului Tîrgu Mureş. Atunci nu s-a ieşit în stradă.

Am susţinut să nu se piardă Spitalul Teritorial fiind piatra de temelie pentru o dezvoltare viitoare a oraşului prin creşterea învăţământului universitar, de cercetare cât şi a actului medical în sine, nemaivorbind de statutul nostru la nivel naţional.

Într-un moment de criză a apei se arată o pasivitate fără margini, când noi avem la îndemână proiectul de aducţiune a apei de la Răstoliţa.

Se discută de atâta timp de planuri de mobilitate urbană, dar suntem pasivi şi nu creionăm mari proiecte de infrastructură, drumuri ocolitoare cu 4 benzi, linii expres care să facă legătura rapid între mai multe oraşe sau linii de căi ferate rapide.

Lupta dusă pentru realizarea celui mai mare centru de cercetare din România a fost ignorat, batjocorit chiar de politicieni aleşi de tîrgumureşeni.

Se vorbeşte despre Tîrgu Mureş ca fiind un oraş multicultural, dar nu vedem altceva decât politicieni care dezbină românii de maghiari prin organizarea de manifestări adresate exclusiv unei singure etnii. De ce oare nu putem profita cu adevărat de ceea ce înseamnă această mare oportunitate a oraşului? De ce nu se doreşte ca românii şi maghiarii să sărbătorească împreună, fără ranchiună şi fără falsă mânie, manipulaţi de mediocritatea politică?

Nu realizează nimeni că aceste acţiuni de separare aduc grave şi iremediabile prejudicii oraşului, pe termen mediu şi lung?

Primar
dr. Dorin Florea

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Miercuri, 20 Iunie 2018
22:06:15

Evenimente

EvenimenteIunie2018
afis raliu

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite2
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton studiu parcari2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1194
Ieri:1410
Săptămânal:4056
Lunar:24869
Toate2464261