|
Vineri, 25 octombrie, la ceasul floral din Piaţa Trandafirilor, în prezenţa primarului municipiului, dr. Dorin Florea, a fost inaugurat târgul de artă meşteşugărească, reunind artişti populari veniţi de pe întreg cuprinsul ţării. Icoane pe sticlă, împletituri, ţesături, obiecte din lemn, ceramică de Horezu, Baia Mare, Corund şi alte zone tradiţionale încântă privirea, prin ingeniozitate, rafinament şi bogăţie de culori.
Renumite podgorii mureşene şi din judeţele învecinate expun şi comercializează celebre soiuri de vin. Printre „vedete” se numără faimoasele „Cricova” şi „Chateau Vartely”, din Republica Moldova.
Gospodari şi gospodine se întrec în a oferi vizitatorilor produse şi preparate , „ca la mama acasă”: zacuscă, gemuri, dulceţuri, miere de albine, murături de tot felul, pastramă, cârnaţ, caltaboş, alte şi alte bunătăţi.
Din „cornul abundenţei” se revarsă mere, pere, prune, gutui etc. Debutează „Toamna mărului mureşean”, veritabilă campanie de vitaminizare, prelungită până la căderea primelor zăpezi.
Târgul şi expoziţiile culinare din centrul oraşului premerg evenimentul de sâmbătă, 26 octombrie, când va fi deschisă, oficial, Sărbătoarea Vinului şi Artei meşteşugăreşti”, ajunsă la cea de a XIII-a ediţie.
„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i reorienta pe târgumureşeni către produsele alimentare curate, gustoase şi sănătoase, care, poate că nu-ţi iau ochii prin ambalajele lor sclipitoare, dar, cu siguranţă, te ajută să-ţi păstrezi vigoarea, optimismul, sănătatea şi pofta de viaţă” a declarat primarul Dorin Florea.
Biroul de presă al primăriei
Inapoi