|
Cel mai adesea, anxietatea și depresia își pun amprenta în dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor, făcând loc altor tulburări emoționale. Violența școlară are consecințe dezastruoase, atât asupra victimelor, cât și asupra agresorilor și martorilor. Copiii, victime ale bullying-ului simt deseori că se află în locul greșit, școala nefiind un mediu sigur, ceea ce crește probabilitatea de abandon școlar.
În acest context, Organizația Salvați Copiii Filiala Târgu Mureș, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, a dat startul unui proiect pilot ce presupune un chat online privat, confidențial și gratuit, în cadrul căruia, adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, victime ale violenței, pot apela la ajutorul unor profesioniști din acest domeniu și pot găsi soluții la problemele lor.
Chatul poate fi accesat în anonimat, copilul nu trebuie să-și divulge identitatea, prin scanarea unui cod QR. După accesarea codului QR, copilul va trebui să completeze un chestionar cu întrebări formulate de către psihologi, pentru a crea un ghidaj către problema personală care trebuie soluționată mai apoi prin indicații și recomandări. Niciunul dintre prietenii, colegii de clasă, membrii familiei sau profesorii adolescentului nu vor afla vreodată despre conținutul conversației sau despre faptul că te-ai adresat unui psiholog.
Obiectivul principal al proiectului pilot „Suport psihologic pentru adolescenți" este de a veni în ajutorul copiilor pentru a le crește reziliența psihologică în fața adversității, traumei și amenințărilor, dar și de a contribui la reducerea violenței în școli, chat-ul oferind soluții nu doar copiilor agresați, ci și celor care, sunt agresorii sau martorii acestor evenimente.
Dacă tu sau cineva apropiat te confrunți cu astfel de provocări, îți stăm la dispoziție. Accesează https://askteen.ro/ și începe conversația. Împărtășește această resursă valoroasă deoarece adolescența este mai frumoasă în siguranță!
Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș
Inapoi