Events calendar:

<<  May 2020  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

Stimate domnule Markó Béla,

Mă adresez dumneavoastră, nu neapărat  în legătură cu recenta „ispravă politică” – aceea de a interzice primarilor UDMR din judeţul Mureş să participe la o întâlnire pe tema reorganizării administrativ-teritoriale şi descentralizării deciziei administrative, pe care o consider de maximă importanţă în actuala etapă – ci pentru că, potrivit tuturor uzanţelor şi bunului simţ, am epuizat toate căile de comunicare şi dialog în luarea unor hotărâri comune, menite să contribuie la confortul şi bunăstarea cetăţenilor din Tîrgu-Mureş şi din judeţ.

Vă scriu pentru că vă consider, în continuare, liderul moral şi spiritual al UDMR, motiv pentru care vă reamintesc promisiunile pe care nu le-aţi onorat, iar în ce mă priveşte, nu vreau să fiu considerat culpabil pentru luarea unor decizii ce se răsfrâng asupra întregii comunităţi mureşene.

Stimate domnule preşedinte, în mai multe rânduri, v-am semnalat faptul că funcţionarea protocolului dintre partidele noastre, strategiile clare, abordate de comun acord nu s-au materializat în luarea unor decizii concrete. În acest moment, sunt nevoit să afirm, fără echivoc, că în judeţul Mureş, această coaliţie nu a funcţionat, mai mult, ea este un eşec total.

Acest fiasco se datorează exclusiv deciziilor dumneavoastră de a plasa Consiliul judeţean şi pe preşedintele lui în afara coaliţiei, încât o serie de programe şi proiecte majore au fost tergiversate, amânate şi, în cele din urmă, abandonate. Mă refer, printre altele, la problema drumului ocolitor, la strategia privind gestionarea deşeurilor, problema aeroportului, modul discreţionar de alocare a fondurilor pentru unele primării din judeţ, neimplicarea în susţinerea drumurilor ocolitoare în principalele municipii din judeţ, împiedicarea primăriei de a demara lucrările la Spitalul judeţean prin preluarea abuzivă de către Consiliul judeţean a terenurilor aferente, la unele abordări etnice păguboase, ducând, toate acestea, la blocarea investiţiilor, aspecte  pe care le cunoaşteţi foarte bine întrucât vi le-am semnalat în repetate rânduri.

Domnule preşedinte, este inacceptabil să vorbeşti despre susţinerea descentralizării, când dumneavoastră vă faceţi părtaş la abuzul privind situaţia clădirii primăriei, zădărnicind un proiect susţinut atât de populaţia oraşului cât şi de Consiliul local, situaţie asupra căreia avem dovada modului inconsecvent şi anacronic în care a fost abordată în recenta şedinţă a Consiliului judeţean.

Vă pot da, stimate domnule preşedinte, exemple banale şi de-a dreptul hilare, în totală neconcordanţă cu principiile descentralizării – amplasarea unor busturi pe domeniul public al municipiului, bunăoară, este sistematic blocată de Ministerul Culturii, dar şi alte acţiuni concertate împotriva activităţii primăriei şi ale Consiliului local, în eforturile lor de a gestiona problemele comunităţii.

Stimate domnule Marko Bela, stimate domnule ministru al culturii, nu uitaţi că aţi subscris la realizarea descentralizării şi, declarativ, o afişaţi în discursul dumneavoastră politic, însă, realitatea cotidiană demonstrează că, în structurile pe care le conduceţi, nici un pas n-a fost întreprins, iar regionalizarea şi descentralizarea – iminente – ne vor afecta pe toţi, în bine sau rău, potrivit modului responsabil sau nu în care o abordăm.

Aspectele pe care vi le-am semnalat le consider ca apanaj al unei construcţii colective, din care nu pot lipsi autorităţile locale. În calitate de iniţiator şi promotor al unei dezbateri lucide şi responsabile, fără partipriuri , cunosc foarte bine cât de importantă este pentru primarii din judeţ această problematică şi cât au fost ei de constrânşi în activitatea lor, din cauza unor decizii, legi şi reglementări făcute de politicieni, fără girul autorităţilor publice locale.

Interdicţia impusă primarilor UDMR de a participa, alături de conducători ai instituţiilor descentralizate, la o dezbatere neemoţională, pragmatică şi constructivă pe tema regionalizării şi descentralizării denotă, domnule preşedinte, o poziţie duplicitară, de neconceput şi, dacă faptul nu m-a mirat în ce-i priveşte pe liderii USL, atitudinea dumneavoastră mă surprinde şi mă îngrijorează.

Vă scriu pentru a-mi exprima poziţia clară, fără echivoc - aceea de a susţine ceea ce este bine pentru oraş şi pentru judeţ dar, din păcate, dumneavoastră aţi ţinut ca iniţiativa mea să fie sancţionată într-un mod pe care îl consider cel puţin nedrept.

În problematica atât de complexă  a descentralizării în judeţul Mureş, mi-am arogat dreptul de a forma o echipă alcătuită din reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai instituţiilor deconcentrate, ai tuturor structurilor ce pot contribui la acest nou edificiu - inclusiv oamenii politici - convins fiind că reconstrucţia României se înfăptuieşte în România, iar deciziile se iau în ţară şi pentru oamenii ţării.

Cu regret, vă înştiinţez, domnule preşedinte, că acela care nu şi-a respectat promisiunile sunteţi dumneavoastră, nu eu.

Stimate domnule Marko Bela, consider că trebuie să dăm dovadă de înţelepciune şi  maturitate, iar prezenţa UDMR în Guvernul României ar trebui să servească  maghiarilor şi românilor în egală măsură, astfel încât membrii comunităţii noastre să se simtă, deopotrivă, reprezentaţi prin poziţiile publice clare, lipsite de duplicitate, ale oamenilor politici. Or, modul în care dumneavoastră constituiţi mici coaliţii cu USL, în judeţul Mureş, ar trebui să vă preocupe. Vă informez că, în nici un caz, asemenea alianţe nu mi se datorează.

Cu stimă,

Dr. Dorin Florea

Primarul municipiului Tîrgu-Mureş

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Back

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Projects. Strategies

BannerMyCity - EN3
banner_proiecte_en
Digital Mures
banner_oras_eco_en
banner_pug
banner_arh
 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Social network:

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:393
Ieri:928
Săptămânal:6517
Lunar:25310
All3119311