UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

A Marosvásárhelyi Személynyilvántartó Helyi Közszolgálati Irodájának egyik közleménye szerint, szeptemberben e részleg szintjén (amely Marosvásárhely municípium és 24 hozzárendelt település területén 257.011 lakost szolgál ki) 2348 személy részére bocsátottak ki törvényes személyazonossági iratokat. 2269-en személyazonossági kártyát, 79-en pedig időszakos személyazonossági kártyát kaptak.
A polgárok által igényelt új személyazonossági okiratok kibocsátásának legfőbb okai : lejárt határidő, lakhelyváltoztatás, az iratok elvesztése, megrongálódása, lopás stb.
1992 szavazókártyát bocsátottak ki, 202 személy pedig igényelte a lakhely megjelölését a személyazonossági igazolványban (a legtöbben Marosvásárhely municípium területén). 
290 személyt vettek nyilvántartásba, amelyből 285-öt születése okán, kettőt az állampolgárság megszerzése, hármat pedig lakhelyváltoztatás folytán (külföldről Romániába való telepedés). Hasonlóképpen, ugyanebben a periódusban újították fel a Megyei Személynyilvántartó Regisztert, az 1375/2006-os Kormányhatározat alkalmazásával, a következő megjegyzésekkel: 285 személyt vettek nyilvántartásba születés folytán – az Anyakönyvi Hivatallal való kommunikáció folytán (a született személyek neveinek közlése); 196 személy esetén jegyezték be az elhalálozás tényét, 11 személy esetén pedig a válás bejegyzésére került sor; 13 személy esetében eszközöltek bírói határozatokat a szavazati jogot illetően (mint választó vagy mint jelölt) vagy a település elhagyásának megtiltását. Hat személy esetén eszközöltek módosítást külföldi lakhely bejegyzése okán.
A nem elszállítható személyek (és az őket megillető személyazonossági iratok kibocsátása) érdekében az illetékesek 3 alkalommal szálltak ki terepre, és 14 személy esetén oldották meg a hivatalos okiratok problémáját.
 Anyakönyv-vezetői és személynyilvántartási vonalon, e periódusban az egészségügyi és szociális intézményekben levő kiskorúakra vonatkozóan  három ellenőrzést tartottak, és 22 fiatalnak bocsátottak ki személyi igazolványt.

 
 
A védelmi- , közrendfenntartó- , biztonsági- és jogi feladatokat, a gyermekvédelmet ellátó intézmények, valamint a fizikai személyek kérésére 415 írásos kérést ellenőriztek és oldottak meg megyei szinten.

További specifikus tevékenységek zajlottak a személyi okiratok kibocsátása céljából: azon polgárok esetén, akiknek személyazonossági irataik az előző években érvényüket vesztették, valamint azon kiskorúak esetén, akik az előző években betöltötték ugyan 14. életévüket, de nem igényelték a hivatalos iratokat, a törvényes előírás szerint.


        

 

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:26
Ieri:1092
Saptamanal:3735
Lunar:24490
Mind3242790