Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Február 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

A CISPER Marosvásárhely Központ - Szociális Integrációs Központ  a Roma Etnikumú Személyekért csatlakozik a „Fasizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Nap” Megjelölési kampányához, amelyet a nacionalizmus, rasszizmus, fasizmus elleni, valamint a bevándorlók és menekültek támogatásáért UNITED FOR INTERCULTURAL európai hálózat kezdeményezett. Az akció része a 4.6-os egy kulturális egység létrehozása a projekt minden egyes integrációs központjában tevékenységnek,  „A munkaerő foglalkoztatására összpontosított támogatási struktúrák létrehozása és működése – Szociális integrációs központok a roma etnikumú személyekért”, amely projektet az Európai Szociális Alapból finanszírozzák, az Emberi Erőforrások Fejlesztése Szektoriális Operacionális Program 2007-2011 révén.

A Divers Egyesület az  előítéletek illetve etnikai, vallási, társadalmi,  vagy más jellegű intolerancia leküzdését követi, amely megegyezik a CISPER Marosvásárhely Központ célkitűzésével, hogy olyan tevékenységeket ültessen gyakorlatba, amelyek a társadalmi magatartás megváltoztatását célozzák a roma közösségekkel szemben.

2011. november 9-én, fel szeretnénk hívni a figyelmet arra a tényre, hogy az intolerancia még nem merült feledésbe, hanem napirenden jelentkezik különböző formákban. A 72 évvel ezelőtti „Kristályéjszaka” következtében megtörtént népirtás azért volt lehetséges, mert nagyon kevés hang szólalt fel  a náci politika által generált gyűlölet terjesztése ellen. A jelen generációi nem felelősek a múltban történt tragédiákért, de felelősséget kell vállaljanak egy gyűlölet-, intolerancia- és erőszakmentes jelenért és jövőért. Ugyanakkor meg kell értenünk, hogy a hallgatás, akárcsak 72 évvel ezelőtt, ma is a gyűlölet terjesztésének eszköze.

 Mi valójában nem fogjuk érezni azokat a tragédiákat, amelyeket közösségek, családok, egyének éltek meg a nácimus idején.  De viszont nem engedhetjük, meg, hogy  másféleségből fakadó okokból valakit megalázzanak, kizárjanak vagy előítéletekkel kezeljenek.

Meghívjuk önöket, hogy 2011. november 9-én, 17.00 órai kezdettel jöjjenek el a Holocaust Áldozatainak Emlékművéhez, hogy együtt emlékezzünk a múltra és mondjunk nemet a gyűlöletre, intoleranciára és erőszakra, a sokféleség iránti tiszteletet népszerűsítve. A Divers Egyesület professzionista színészei és önkéntesei román, jidish, magyar, roma, német és angol nyelven olvasnak fel olyan idézeteket, amelyekből megérthetjük, hogy a hallgatás a múltban miért jelentett bűnrészességet a népirtásban, és miért jelent a jelenben bűnrészességet a megkülönböztetésben.

A megemlékezést követően, meghívjuk önöket, hogy a CISPER Marosvásárhelyi Központjában nézzék meg a  Michelle Kelso által rendezett „Rejtett Fájdalmak” dokumentumfilmet, amelynek témája a romániai romák üldözése, valamint a Carmen Avram által rendezett „Elfelejtett Holocaust” dokumentumfilmet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu
buton QA COVID19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:374
Tegnap:2106
A héten:9178
A hónapban:47803
Összesen3467731