Eseménynaptár

<<  Január 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

A CISPER Marosvásárhely Központ - Szociális Integrációs Központ  a Roma Etnikumú Személyekért csatlakozik a „Fasizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Nap” Megjelölési kampányához, amelyet a nacionalizmus, rasszizmus, fasizmus elleni, valamint a bevándorlók és menekültek támogatásáért UNITED FOR INTERCULTURAL európai hálózat kezdeményezett. Az akció része a 4.6-os egy kulturális egység létrehozása a projekt minden egyes integrációs központjában tevékenységnek,  „A munkaerő foglalkoztatására összpontosított támogatási struktúrák létrehozása és működése – Szociális integrációs központok a roma etnikumú személyekért”, amely projektet az Európai Szociális Alapból finanszírozzák, az Emberi Erőforrások Fejlesztése Szektoriális Operacionális Program 2007-2011 révén.

A Divers Egyesület az  előítéletek illetve etnikai, vallási, társadalmi,  vagy más jellegű intolerancia leküzdését követi, amely megegyezik a CISPER Marosvásárhely Központ célkitűzésével, hogy olyan tevékenységeket ültessen gyakorlatba, amelyek a társadalmi magatartás megváltoztatását célozzák a roma közösségekkel szemben.

2011. november 9-én, fel szeretnénk hívni a figyelmet arra a tényre, hogy az intolerancia még nem merült feledésbe, hanem napirenden jelentkezik különböző formákban. A 72 évvel ezelőtti „Kristályéjszaka” következtében megtörtént népirtás azért volt lehetséges, mert nagyon kevés hang szólalt fel  a náci politika által generált gyűlölet terjesztése ellen. A jelen generációi nem felelősek a múltban történt tragédiákért, de felelősséget kell vállaljanak egy gyűlölet-, intolerancia- és erőszakmentes jelenért és jövőért. Ugyanakkor meg kell értenünk, hogy a hallgatás, akárcsak 72 évvel ezelőtt, ma is a gyűlölet terjesztésének eszköze.

 Mi valójában nem fogjuk érezni azokat a tragédiákat, amelyeket közösségek, családok, egyének éltek meg a nácimus idején.  De viszont nem engedhetjük, meg, hogy  másféleségből fakadó okokból valakit megalázzanak, kizárjanak vagy előítéletekkel kezeljenek.

Meghívjuk önöket, hogy 2011. november 9-én, 17.00 órai kezdettel jöjjenek el a Holocaust Áldozatainak Emlékművéhez, hogy együtt emlékezzünk a múltra és mondjunk nemet a gyűlöletre, intoleranciára és erőszakra, a sokféleség iránti tiszteletet népszerűsítve. A Divers Egyesület professzionista színészei és önkéntesei román, jidish, magyar, roma, német és angol nyelven olvasnak fel olyan idézeteket, amelyekből megérthetjük, hogy a hallgatás a múltban miért jelentett bűnrészességet a népirtásban, és miért jelent a jelenben bűnrészességet a megkülönböztetésben.

A megemlékezést követően, meghívjuk önöket, hogy a CISPER Marosvásárhelyi Központjában nézzék meg a  Michelle Kelso által rendezett „Rejtett Fájdalmak” dokumentumfilmet, amelynek témája a romániai romák üldözése, valamint a Carmen Avram által rendezett „Elfelejtett Holocaust” dokumentumfilmet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Események

24 ianuarie 2020

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:78
Ieri:686
Saptamanal:78
Lunar:36299
Mind3001349