UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

A helyi tényezők komoly és felelősségteljes politikai határozatát igénylő nagyszabású projekt veszi kezdetét jövő év januárjában, közölte dr. Dorin Florea polgármester a december 6-i, keddi sajtótájékoztatón.

A projekt a metropolitán övezet új nézőpont szerinti átrendezésére vonatkozik, s egy erős közigazgatási központ létrehozását tartja szem előtt, első szakaszban Marosvásárhely köré a következő helységeknek való polarizálásával: Marosszentanna, Marosszentkirály, Nyárádtő, Keresztúr, Dózsagyörgy, Koronka, Jedd és Marosszentgyörgy.

Marosvásárhely megyei jogú város lakosságának 151 ezerről 129 ezerre való csökkenése (a 2012 októberi népszámlálás előzetes adatai szerint), a város fejlődési területének leszűkülése a környező közösségek miatt – amelyek fejlődése gyakran kaotikus a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt –, ezen övezetek gyerekek oktatási nehézségei, akiknek családjai marosvásárhelyi kollégiumokat és egyetemeket szemeltek ki, a hiányos szállítás, a nem megfelelő közszolgáltatások, a munkahelyek problémája, a kerülőutak hiánya néhány azon érvek közül, amelyek ezen kezdeményezés meghozatalára késztették a város elöljáróját. „Történelmi időszakot élünk, amelyben ez a döntés szükségessé válik, s egyúttal a közigazgatási átszervezés felé tett lépést jelenti. Feltétlenül szükséges az ezen közösségek bevonzására vonatkozó referendum sürgős megvitatása. Azok helységek, amelyek képtelenek az önálló fejlődésre, egy erős központ körül foroghatnak, egy közös haszon érdekében. Azonban, Marosvásárhelynek a lakosság számának csökkenése miatt „második kategóriába” való sorolása a municípium erejének hiányához vezet a regionális projektek megközelítését, illetve a régió fővárosaként való fenntartását illetően, a várható területi-közigazgatási átszervezés kontextusában”, mutatott rá Dorin Florea polgármester.

A terv gyakorlatba ültetése céljából – amely a város területének 5000 hektárról 29000 hektárra való növekedéséhez vezetne – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala egy megfelelő helyiséget fog kijelölni, amely szükséges felszereléssel lesz ellátva, és szakértőket fog rendelkezésre bocsátani, hogy kizárólag olyan külvárosi programokkal foglalkozzanak, amelyek a közlekedési infrastruktúrát, közszolgáltatásokat (közhasznosságok, utak, terelőutak,  a Marosvásárhelyi Repülőtér közúti megközelíthetőségének biztosítása Szászrégenből), a szállításra vonatkozó terveket, az oktatást, egészségügyet, munkahelyeket célozzák.

Ugyanakkor célul tűzték ki a közszolgáltatásokra vonatkozó illetékek, adók és a közszállítási költségek felére csökkentését egy 5 éves időszakra.

A projektet megvitatják  az akadémiai környezet, a civil társadalom képviselőivel, szociológusokkal, építészekkel, majd előterjesztik a 8 helység helyi tanácsához, valamint Marosvásárhely Municípium Helyi Tanácsához, hogy támogassák ezek erős közigazgatási egységbe való gyűjtését.

Dr. Dorin Florea véleménye szerint, Marosvásárhely ily módon egy korszerű és hatékony közigazgatási központ mellett, ihlet elemet jelentene Segesvár és Dicsőszentmárton municípiumok számára.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:234
Ieri:756
Saptamanal:8489
Lunar:28320
Mind3246620