UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

Un proiect de anvergură ce impune o decizie politică serioasă şi responsabilă a factorilor locali va fi demarat în luna ianuarie a anului viitor, a anunţat primarul municipiului, dr. Dorin Florea, în cadrul conferinţei de presă de marţi, 6 decembrie 2012.

Proiectul se referă la configurarea, într-o nouă viziune, a zonei metropolitane şi vizează constituirea unui centru administrativ puternic, prin polarizarea în jurul Tîrgu-Mureşului,  într-o primă etapă, a localităţilor: Sântana de Mureş, Sâncraiu de Mureş, Ungheni, Cristeşti, Gheorghe Doja, Corunca, Livezeni şi Sângeorgiu de Mureş.

Scăderea numărului populaţiei din municipiul Tîrgu-Mureş de la 151.000 la 129.000 de locuitori (conform datelor preliminare ale recensământului din octombrie 2011), restrângerea arealului de dezvoltare a oraşului din cauza comunităţilor din jur – a căror evoluţie este de multe ori haotică, dată fiind lipsa unei infrastructuri corespunzătoare - problemele de educaţie a copiilor din aceste zone, ale căror familii au ca ţintă colegiile şi facultăţile din Tîrgu-Mureş,  transportul deficitar, serviciile publice precare, problema locurilor de muncă, lipsa drumurilor ocolitoare sunt câteva dintre argumentele care au determinat această iniţiativă a edilului târgumureşean. „Parcurgem o etapă istorică în care această decizie se impune, constituind, în acelaşi timp, un pas spre reorganizarea administrativă. Este absolut necesară abordarea  de urgenţă a unor proceduri rapide de referendumuri privind  atragerea  acestor comunităţi.  Localităţile care nu se pot dezvolta singure pot gravita în jurul unui centru puternic, spre un beneficiu comun. Or, situarea Tîrgu-Mureşului în „categoria a doua”, prin scăderea populaţiei, poate duce la lipsa de forţă a municipiului în abordarea proiectelor regionale, cât şi în susţinerea sa drept capitală a regiunii, în contextul preconizatei reorganizări administrativ-teritoriale”, a declarat primarul Dorin Florea.

Pentru implementarea acestui proiect – care ar duce la creşterea arealului municipiului de la 5.000 la 29.000 ha -  Primăria Tîrgu-Mureş va aloca un spaţiu corespunzător, dotat cu aparatura necesară, punând la dispoziţie specialişti care să se ocupe exclusiv de programe periurbane vizând: infrastructura rutieră, servicii publice (utilităţi, drumuri, centuri ocolitoare, asigurarea accesului rutier de la Reghin  la Aeroportul Tîrgu-Mureş, proiecte vizând transportul, educaţia, sănătatea, locurile de muncă.

Se are în vedere, de asemenea, reducerea la jumătate – pentru o perioadă de cinci ani -  a taxelor pentru toate serviciile publice, a impozitelor, a costului transportului în comun.

Proiectul va fi dezbătut împreună cu reprezentanţi ai mediului academic, societăţii civile, sociologi, arhitecţi etc., urmând a fi înaintat consiliilor locale din cele 8 localităţi precum şi Consiliului Local Municipal Tîrgu-Mureş, pentru a promova strângerea lor într-o unitate administrativă puternică.
Tîrgu-Mureşul ar constitui astfel, pe lângă un centru modern şi eficient de administraţie publică, şi un element de inspiraţie pentru municipiile Sighişoara şi Târnăveni, este de părere primarul Dorin Florea.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:793
Ieri:2771
Săptămânal:3564
Lunar:34225
Toate3252525