Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 
 
„Onorând numele de Oraş al florilor, ne-am preocupat, şi în 2011, de amenajarea zonelor verzi ale municipiului, de asigurarea materialului dendro-floricol,  de efectuarea la timp a lucrărilor de întreţinere pe suprafaţa de peste 90 de hectare ocupată cu parcuri şi zone verzi", se arată într-un raport al Administraţiei Serelor,Parcurilor şi Zonelor Verzi (A.S.P.Z.V. – director – ing. Gheorghe Mureşan). În sere şi pe câmpurile de producţie  s-au produs următoarele cantităţi de material săditor dendro-floricol: răsaduri floricole de primăvară – vară înmulţite prin seminţe – 50.720 de bucăţi; răsaduri floricole de primăvară-vară înmulţite prin butaşi – 37.000 de bucăţi; răsaduri de plante bienale – 33.300 de bucăţi; Canna indica – 6.400 de  bucăţi; arbori ornamentali din specii foioase – 2.210 bucăţi; arbori ornamentali din specii răşinoase – 1.487 de bucăţi; arbuşti ornamentali – 9.442 de bucăţi; trandafiri – 155 de bucăţi; plante floricole la ghiveci pentru diferite ocazii – 2.525 ghivece; flori tăiate – 9.000 de fire.
Materialul dendro-floricol produs a fost destinat satisfacerii nevoilor proprii ale municipiului şi valorificării pe piaţa liberă şi la terţi, respectiv cetăţenilor care doresc să-şi înfrumuseţeze locuinţele, balcoanele sau grădinile.
În parcurile din municipiu este amenajată, sub formă de rondouri, rabate, scuaruri şi jardiniere, suprafaţa de 16.250 mp, care a fost plantată de două ori: o dată - primăvara, cu specii floricole anuale şi perene (Salvia, Dalia, Verbena, Petunia, Canna indica ş.a.), şi o dată -  în toamnă, cu specii floricole bienale (Miozotis, Viola, Bellis) şi bulboase (lalele etc. ).
În parcurile din municipiu au fost plantate 206.471 de fire de răsaduri de flori şi  1.516  arbori (tei, paltini, mesteceni, platani, tuia, ienupăr etc.), pe aliniamentele stradale, în parcuri, la asociaţiile de proprietari. Au fost plantaţi 3.983 de arbuşti ornamentali (sub formă de garduri vii) precum şi 355 de trandafiri.
Au fost efectuate tăieri de corecţie, egalaj, ridicări de coronament, tăieri de formare a coroanei şi regenerare la un  număr de 9.505 arbori ornamentali şi tăierea rasă a 391 de arbori bătrâni, scorburoşi, uscaţi, care au pus în pericol nu numai circulaţia pietonală, ci şi clădiri, reţele de canalizare, reţele de curent electric, telefonie şi cablu, toate acestea realizându-se pe 25 de aliniamente stradale, 9 unităţi de învăţământ şi 54 de asociaţii de locatari-proprietari din cartierele din oraş (integral) şi 99 de asociaţii (parţial). 
Tot în 2011 au fost reamenajate : parcul din Piaţa Teatrului, parcul din strada Cutezanţei – Diamant, parcul din strada Ştefan cel Mare, intersecţia din strada Călăraşilor şi Piaţa Matei Corvin (Cocoşul de Aur), a fost amenajat sensul giratoriu şi aliniamentul care duce în cartierul Belvedere, precum şi două ronduri cu flori la urcarea pe Platoul Corneşti.
Pentru anul 2012, sunt preconizate: producerea şi plantarea a 183.100 de răsaduri de plante anuale şi pentru mozaic,  60.000 de răsaduri de plante bienale, producerea a 21.000 de butaşi înrădăcinaţi din diferite specii de arbuşti ornamentali, producerea a 1.700 de arbori ornamentali din diferite specii, plantarea a 9.000 de arbori şi arbuşti ornamentali în parcurile, zonele verzi şi aliniamentele stradale din municipiu, plantarea şi întreţinerea suprafeţei de 16.520 mp de rondouri, rabate, scuaruri, jardiniere, ridicări de coronament şi tăieri rase la arbori şi arbuşti ornamentali de pe arterele de circulaţie, parcuri şi zone verzi, precum şi din cartierele de locuinţe, reamenajarea parcului din Piaţa Trandafirilor .
Stimaţi târgumureşeni, vă reamintim că, potrivit legislaţiei în vigoare, aveţi obligaţia de a întreţine  zona verde aferentă imobilelor în care locuiţi sau vă desfăşuraţi activitatea, de a sesiza serviciul de specialitate al primăriei asupra stării în care se găsesc arborii şi arbuştii din imediata vecinătate a caselor sau blocurilor de locuit, în vederea luării măsurilor care se impun. Vă rugăm să vă îndepliniţi această obligaţie cetăţenească pentru a preîntâmpina posibile evenimente nedorite (ruperea ramurilor, căderea copacilor etc.) datorate unor fenomene naturale.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

 

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1761
Ieri:1641
Săptămânal:6392
Lunar:35099
Toate5032526