Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Aprilie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 Primăria a demarat discuţiile privind strategia „Digital Mureş” în Washington D.C.

O delegaţie a Municipiului Tîrgu-Mureş, condusă de primarul Dorin Florea,  a participat, în perioada 7- 9 noiembrie 2010,  la o serie de evenimente și întâlniri in SUA, Washington D.C.  

Scopul întâlnirilor a fost demararea discuțiilor și consultărilor privind lansarea strategiei sectoriale „Digital Mureș”, respectiv identificarea partenerilor cu experiență pe domeniile de interes, a surselor de finanțare a proiectelor și a potențialilor investitori pentru viitorul parc tehnologic - „Oraș Științific pentru Informatica Medicală” pe care primarul planifică să-l dezvolte în următorii ani.

Alături de edil și consultanții primăriei, delegația a fost susținută în demersurile sale de reprezentanți ai Ministerului Comunicațiilor si Tehnologiei Informației precum și de reprezentanți ai Ambasadei SUA in Romania.

Participare la Global Forum

In prima parte a vizitei, punctele cheie ale strategiei „Digital Mureș” au fost prezentate la Global Forum / Shaping the Future, eveniment  internaţional anual şi independent, dedicat problemelor economice, politice şi sociale în relaţie cu dezvoltarea şi inovaţiile în domeniul comunicaţiilor si al tehnologiei informaţiei.

Global Forum este unul dintre cele mai renumite evenimente din lume, un Think Tank la nivel global pentru domeniul tehnologiei informaţionale si al comunicaţiilor. "Global Forum / Shaping the Future" reuneşte anual lideri din domeniul industriei, decidenţi politici ai administraţiilor naţionale, regionale şi locale, lideri ai societăţii civile, cercetători şi specialişti din domeniul academic din peste 40 de ţări. Forumul are un circuit închis, rezervat liderilor din sectorul IT&C şi din sectorul guvernamental, cu menirea de a realiza o sinergie între mediul politic, cel tehnic şi societatea civilă, pentru o evoluţie de succes a Societăţii Informaţionale.

Ediţia din 2010  a Forumului  s-a desfăşurat la Marvin Center, în co-organizare cu Universitatea George Washington şi s-a axat pe tema  "ICT: o lume mai puternică. O societate mai inteligentă şi mai inovatoare".

Municipiul Tîrgu-Mureş a fost invitat special la acest eveniment, fiindu-i alocat un slot de prezentare în cea mai importantă sesiune. În cadrul evenimentului, primarul municipiului Tîrgu-Mureş, a prezentat planurile primăriei și a purtat discuţii cu reprezentanţi ai diferitelor guverne, administrații locale, universități, consultanți si potențiali investitori.

Un punct important pe ordinea de zi l-au constituit discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene, prezenți si ei in Washington la Global Forum. Au fost abordate în principal subiecte legate de programele de finanțare și soluțiile pentru a sprijini punerea in aplicare a strategiei sectoriale. Reprezentanții Comisiei Europene au salutat inițiativa și consecventa cu care Primăria își susține demersurile și și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini și vizita  municipiul Tîrgu - Mureș in viitorul apropiat.

Întâlniri cu Banca Mondiala și US Trade and Development Agency

În a doua parte a vizitei la Washington, municipiul Tîrgu-Mureș a fost invitat la sediul celor mai importante instituții financiar-bancare din lume pentru discuții pe marginea inițiativei primăriei, respectiv pentru identificarea modului in care acestea pot sprijini și/sau finanța aplicarea strategiei sectoriale „Digital Mureș”.

Ambele instituții au apreciat în mod deosebit planurile primarului Dorin Florea și s-au arătat interesate în a colabora și sprijini municipalitatea. Au fost discutate atât posibilitățile de finanțare ale proiectelor dar și soluții pentru finanțarea studiilor de fezabilitate care vor sta la baza Orașului Științific pentru Informatica Medicală.

Nu în ultimul rând, delegația a purtat discuții cu US EximBank, una dintre instituțiile bancare americane care are experiență în finanțarea parteneriatelor public-private de anvergură.

Pe întreg parcursul acestor întâlniri, primarul a susținut decizia municipalității de a identifica surse nerambursabile de finanțare și de finanțare prin intermediul parteneriatelor public-private, în așa fel încât investițiile municipalității să fie minimale iar baza sa fie atribuită investitorilor privați.

Mediul privat american apreciază și este interesat de strategia „Digital Mureș”

Viziunea primarului privind dezvoltarea municipiului Tîrgu – Mureș a atras interesul companiilor multinaționale care și-au manifestat imediat sprijinul și susținerea lor, unele dintre acestea putând deveni potențiali investitori în strategia „Digital Mureș”.

Astfel, delegația a fost invitată să își prezinte viziunea și să discute posibilitățile de colaborare cu jucători din prima linie la nivel mondial. Au fost efectuate vizite la invitația Centrului de Excelență în Cercetare al IBM, HP si Oracle.

Tot în Washington, Visa Europe a anunțat disponibilitatea de a colabora și de a implementa un nou standard tehnologic în Tîrgu - Mureș, în premieră mondială. Anunțul Visa a constituit o surpriză pentru toți participanții la Global Forum și întâlnirile ulterioare, mărind interesul pentru a cunoaște planurile primarului Dorin Florea.

Despre strategia „Digital Mureș”

Strategia „Digital Mureș” are două componente: prima se referă la o infrastructură modernă de servicii public-private iar a doua la construcția și dezvoltarea unui parc tehnologic specializat pe informatică medicală.

În timp ce infrastructura de servicii public-private va genera economii și va spori confortul cetățeanului și al mediului privat, „Orașul Științific pentru Informatica Medicală” va contribui la dezvoltarea industriei, a cercetării la nivel global și va genera mii de locuri de muncă în Tîrgu-Mureș.

Discuțiile și consultările oficiale pentru strategia „Digital Mureș” vor demara in 9 decembrie 2010, în Tîrgu – Mureș. Începând cu această dată, cetățenii, mediul privat, mediul academic, societatea civilă vor fi invitați și vor putea intra în contact cu primăria pentru a contribui direct la finalizarea și implementarea strategiei.

Mai multe date privind strategia vor putea fi descărcate pe site-ul DigitalMures.com, începând cu 9 decembrie 2010. Consultările vor putea fi realizate inclusiv prin intermediul rețelelor sociale unde Primăria Tîrgu – Mureș va fi prezentă.

 

Vizualizări: 52698
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1460
Ieri:1248
Săptămânal:4037
Lunar:28958
Toate5063970