Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem

buton UCS

Eseménynaptár

<<  November 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala Washington DC- ben elindította a Digital Mureș stratégiára vonatkozó megbeszéléseket
A Dorin Florea polgármester vezette Marosvásárhely Megyei Jogú Város küldöttsége November 7 és 9 között részt vett a Washington DC- ben rendezett eseménysorozaton és találkozókon. A találkozók célja a Digital Mureș ágazati stratégia bemutatásával kapcsolatos tárgyalások és tanácskozások elkezdése, illetve tapasztalt partnerek felkutatása bizonyos érdeklődési területekhez, valamint potenciális beruházók azonosítása a polgármester által fejlesztésre szánt Orvosi Informatikai Tudományok Városa nevezetű technológiai parkkal kapcsolatos tervek finanszírozására.

Az elöljáró és a polgármesteri hivatal tanácsadói mellett, a küldöttséget a Távközlési és Informatikai Minisztérium, illetve az Amerikai Egyesült Államok Romániai Nagykövetségének képviselői támogatták a szükséges lépések megtételében.
A Global Fórumon való részvétel
A látogatás első részében a Digital Mureș stratégia kulcspontjait mutatták be a Global Fórumon/ Shaping the future. A Global Fórum egy független, évente megrendezett nemzetközi eseménysorozat, mely az információs technológia és a távközlés területén megjelent fejlesztések és újítások hatását vitatja meg a gazdasági, politikai és társadalmi gondok megoldására.
A Global Fórum egyike a leghíresebb világeseményeknek, egy globális Think Tank az információs technológia és a távközlés területén. A Global Fórum/ Shaping the future évente egybegyűjti több mint 40 ország ipari vezetőit, a helyi, regionális és nemzeti politika döntéshozóit, civiltársadalmak vezetőit, kutatókat és elméleti szakembereket. A Fórum az IT&C és a kormányzati szektor vezetőinek fenntartott zárt rendszer mely arra hivatott, hogy kapcsolatot teremtsen a politika, a technika és a civil társadalom között az információs társadalom fejlődése érdekében.
A 2010-es fórum eseményei, a George Washington Egyetem társszervezésével a Marvin Centerben zajlottak és fő témája: “ICT: Egy erősebb világ. Egy újítóbb és intelligensebb társadalom.” Ezen az eseményen Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala különleges meghívottként szerepelt és a legfontosabb szesszióban kapott bemutatkozási helyet. A rendezvénysorozat keretében Marosvásárhely polgármestere bemutatta a polgármesteri hivatal terveit, beszélgetéseket folytatott különböző kormányok, helyi önkormányzatok, egyetemek, tanácsadók és potenciális beruházók képviselőivel.
Egy igen fontos napirendi pontot jelentett az Európa Tanács képviselőivel folytatott megbeszélések. Különlegest súlyt kaptak a megbeszélések folyamán a stratégia alkalmazását támogató finanszírozási programok és megoldások. Az Európa Tanács képviselői üdvözölték a polgármesteri hivatal kezdeményezését és következetességét, amellyel fenntartja kezdeményezéseit és kifejezték abbéli szándékukat, hogy támogassák és meglátogassák Marosvásárhelyt a közeljövőben.Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu

buton BEC hu

lucrari stradale hu
buton bike track2 hu

buton QA COVID19 hu

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:63
Tegnap:558
A héten:63
A hónapban:30666
Összesen3317581