Calendarul evenimentelor

<<  Noiembrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
1921222324
27282930  
Urmatoarele evenimente:

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Primarul municipiului, dr. Dorin Florea:

„Este inadmisibil ca un ministru să hotărască soarta unei comunităţi locale”

 

„În situaţia în care abuzurile ministrului Mediului şi Pădurilor vor continua, sunt nevoit să mă adresez preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarului european pentru mediu”, a anunţat , marţi, 4 aprilie,în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului, dr. Dorin Florea.

Nemulţumirea edilului – şef provine din faptul că ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, boicotează, constant şi deliberat, interesele oraşului, încălcând principiul autonomiei locale. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu, printr-o scrisoare în care se arată, cu titlu exemplificativ că, în timp ce ministrul Borbely a dat aviz favorabil Combinatului Azomureş, susţinând că acesta nu are probleme de mediu, acelaşi demnitar se opune demarării şi implementării proiectului privind realizarea drumului de legătură între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi strada Livezeni. Deşi suspus dezbaterii publice şi agreat de cetăţenii oraşului, proiectul este zădărnicit prin refuzul ministrului de a a-şi da avizul pentru realizarea lui.

„Proiectul a obţinut toate acordurile şi avizele necesare, cu excepţia Ordinului de Ministru, pe care dl Borbely refuză să îl emită, în ciuda demersurilor noastre, materializate într-un consistent teanc de solicitări, adrese, documente, „clarificări”, „reveniri” etc. Faptul ne-a pus în situaţia de a retrage proiectul (depus în cadrul POR- Axa 1 şi aflat în stadiu avansat de evaluare) şi de a recurge la proiecte de rezervă pentru a nu pierde cele aproape 15 milioane de euro pe care Municipiul Tîrgu-Mureş le poate încasa prin POR.

În schimb, pentru a se asigura, probabil, că demersurile noastre sunt supuse eşecului, prin Ordin de Ministru au fost stabilite două situri „Natura 2000”, pe teritoriul municipiului Tîrgu-Mureş, dintre care unul se suprapune cu traseul străzii în cauză. În fapt, ministrul a modificat, cu de la sine putere, reglementările privind necesitatea acordului administraţiilor publice locale privind regimul terenurilor cu vegetaţie forestieră aflate în proprietatea sau administrarea acestora, încât toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ se confruntă cu această problemă, nemulţumirea şi revolta mea fiind împărtăşite de toţi primarii din judeţ, implicit de cei ai UDMR” se arată în scrisoarea adresată premierului.

Este inadmisibil ca un ministru să hotărască soarta unei comunităţi, instituind aşa-zise arii naturale protejate, fără a exista o hotărâre de avizare din partea autorităţii publice locale, prevalându-se, în schimb, de propunerile unor ONG-uri de care nu ştie şi nu a auzit nimeni. Sunt organizaţii înfiinţate la comandă pentru a crea blocaje, tracasări ale autorităţilor, şantaj şi corupţie, este de părere primarul municipiului.

Menţionăm că, într-o scrisoare anterioară, primarul Dorin Florea a subliniat necesitatea modificării legislaţiei în vigoare, propunând completarea documentaţiei ce stă la baza instituirii regimului de arie naturală protejată de interes comunitar, cu hotărârea de avizare din partea Consiliului local comunal,orăşenesc, municipal sau judeţean, după caz.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 18 Noiembrie 2018
13:57:08

Evenimente

Afis Evenimente NOI DEC 2018
Tudor Gheorghe AFIS 26 NOIEMBRIE

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite2
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton studiu parcari2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:235
Ieri:519
Săptămânal:6504
Lunar:15365
Toate2599528