Eseménynaptár

<<  Január 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

A város polgármestere, dr. Dorin Florea, Maros megye volt prefektusával, dr. Marius Paşcannal együtt tiszteletbeli meghívottként vett részt a XII. alkalommal megrendezett „Lucian Blaga” Országos Fesztivál megnyitóján, amelyre a „Petru Maior Egyetem” Magna Aulájában került sor.

A fesztivált, amelyet a Maros Megyei Írók Szövetsége és az Ardealul Könyvkiadó szervezett, partnerségben a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal, a Maros Megyei Tanáccsal, a Petru Maior Egyetem Irodalom és Tudomány fakultásával - témákra van felosztva - irodalom, filozófia, valamint kommunikáció és sokoldalú ismeretek – és a 2012 május 23-28 közötti időszakban tartják meg. Ez alkalommal a megnyilvánulás dr. Alexandru Surdu úr (egyetemi professzor, akadémikus, a Román Akadémia filozófiai részlegánek elnöke) jelenlétével gazdagodik, az akadémiai közeg maros megyei és országos képviselői mellett.

A jelenlevőkhez szólva, dr. Dorin Florea, a város polgármestere kijelentette:

Egy ilyen, országos méretű tudományos, kulturális, művészi megnyilvánulás megrendezése bizonyítja – ha ugyan erre még szükség van – hogy a mi városunk vitathatatlan „névjegykártyával” rendelkezik, amely az idők során kivívott hírnév eredménye, és amely a saját értékek következetes ismertetésének köszönhető.

A tény, hogy városunk e tekintélyes kulturális rendezvénynek házigazdája lehet, egyszerre megtisztelő és lekötelező. Az a tény pedig, hogy az esemény mintegy bevezeti a Marosvásárhelyi Napokat, újabb garancia arra, hogy a város legjelentősebb ünnepe jó csillagzat alatt zajlik. Ez egyébként jellemző a marosi értelmiségi, akadémiai és nevelésügyi közegre.

Sok sikert kívánok a résztvevőknek, és üdvözlöm a szervezőket, meg lévén győződve e nagyszerű „gondolat-fórum”szereplőinek komolyságáról és szaktudásáról, akik felvetéseik sokoldalúságával és mélységével, odaadásukkal és alkotókészségükkel, lényegre törő látásmódjukkal öregbítik a város szépségét és vonzerejét, a multikulturalitás pályájára helyezve azt.

Beszédet mondtak: dr. Călin Enăchescu egyetemi professzor, a „Petru Maior” Tudományegyetem rektora, dr. Cornel Sigmirean egyetemi professzor, az egyetem szenátusának elnöke, dr. Iulian Boldea egyetemi professzor, a Tudományok és Irodalom fakultás dékánja, dr. Eugeniu Nistor egyetemi előadó, a fesztivál alapító igazgatója és dr. Marius Paşcan egyetemi előadó.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:961
Ieri:1355
Saptamanal:3702
Lunar:39923
Mind3004973