Calendarul evenimentelor

<<  Aprilie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Vineri, 10 decembrie 2010, la initiativa primarului municipiului Tirgu Mures, Dr. Dorin Florea, la sediul Guvernului, a avut loc o întrevedere a primului-ministru Emil Boc si a ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme cu o delegatiie IBM Research si o delegatie a primariei Tirgu Mures.

Intalnirea a avut loc la doar o zi dupa demararea discutiilor pentru strategia Digital Mures care prevede intre altele dezvoltarea unui parc tehnologic pentru cercetare si informatica medicala in Tirgu Mures.

Din delegatia IBM Research au facut parte Tom Reeves, Vicepreşedinte global al IBM Research, Spiros Teleoglou, IP Business Development Executive şi Mihai Tudor, directorul general IBM România. Au mai participat Virgiliu Stan, consultantul strategic Items International al primariei Tirgu Mures si Bogdan Savonea, seful cabinetului Secretarului de Stat din cadrul MCSI.

Discutiile exploratorii s-au purtat pe marginea posibilitatii infiintarii unui centru de cercetare IBM in Romania care ar fi al 11-lea din lume. De asemenea, se va analiza posibilitatea ca centrul sa fie locat in Tirgu Mures si specializat pentru sectorul medical, in parteneriat cu mediul academic de inalta competenta pentru care este recunoscut Tirgul Mures.

Primul-ministru Emil Boc a subliniat interesul Romaniei si sprijinul Guvernului pentru aceasta initiativa de mare amploare care ar contribui atat la dezvoltarea si incurajarea cercetarii in Romania cat si la nivel global.

Primarul Dorin Florea a subliniat avantajele infiintarii acestui centru in Tirgu Mures, enumerand avantajele si suportul academic pe care municipiul le poate oferi, consensul si suportul politic local  precum si importanta deosebita pentru Tirgu Mures si intreaga zona in legatura cu implicatiile colaterale: crearea de locuri de munca si atragerea cercetatorilor si specialistilor din alte tari.

În prezent, IBM Research este prezent, pe plan mondial, cu 10 centre de cercetare însumând peste 3.000 de cercetători din întreaga lume. La nivelul anului 2008 aceste centre au beneficiat de finanţări în valoare de 6,3 miliarde de dolari.

La finalul intalnirii s-a hotarat ca ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme impreuna cu primarul municipiului Tirgu Mures, Dorin Florea sa analizeze aceata oportunitate si sa gaseasca locatia potrivita pentru gazduirea acestui centru.

Primarul Dr. Dorin Florea a aratat interesul deosebit pentru locarea centrului in Tirgu Mures, a asigurat delegatia IBM de suportul sau total si a lansat invitatia catre delegatia IBM Research de a vizita municipiul Tirgu Mures pentru demararea discutiilor si analizelor premergatoare.

Tom Reeves, Vicepreşedinte global al IBM Research, Spiros Teleoglou, IP Business Development Executive au acceptat invitatia si vor efectua o vizita de lucru in acest sens in luna ianuarie, 2011.
 
 

boc-florea-ibm1.jpg boc-florea-ibm2.jpg boc-florea-ibm3.jpg boc-florea-ibm4.jpg boc-florea-ibm5.jpg boc-florea-ibm6.jpg

Vizualizări: 32550
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

stare-urgenta

ANUNT CORONAVIRUS 9 alimente pachet RO

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:424
Ieri:1005
Săptămânal:3466
Lunar:1429
Toate3073816