UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

Romániában, Marosvásárhelyen létrejöhet a 11. orvosi tevékenységre szakosodott IBM Kiválósági Kutatási Központ

Pénteken, 2010. December 10.-én, dr. Dorin Florea, Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármesterének kezdeményezésére a Kormány székhelyén találkozóra került sor Emil Boc miniszterelnök, Valerian Vreme, Távközlési és Informatikai Miniszter és az IBM Research képviselői, valamint Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalának küldöttsége között.

A találkozóra a Digital Mures stratégiára vonatkozó megbeszélések elkezdésének második napján került sor, stratégia melyben szerepel egy kutatási és orvosi informatikai technológiai park létesítése.

Az IBM Research küldöttségének tagjai: Tom Reeves, az IBM Research alelnöke, Spiros Teleoglou, IBM Business Developement Executive, valamint Mihai Tudor, a romániai IBM vezérigazgatója. Részt vettek Virgiliu Stan, az Items International stratégiai tanácsadója a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal képviseletében, valamint Bogdan Savonea, a Távközlési és Informatikai Minisztérium államtitkárságának kabinetfőnöke.

A találkozó keretében megbeszéléseket folytattak a világviszonylatban a 11. IBM kutatási központ Romániában való létrehozásának lehetőségeiről. Ugyancsak meg fogják vizsgálni annak a lehetőségét, hogy az orvosi területre szakosodott kutatóközpontot Marosvásárhelyre létesítsék, a már elismertté vált elméleti és tudományos szakemberek partnerségére alapozva.

Emil Boc miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy egy ilyen nagyszabású kezdeményezés Románia érdeke és a Kormány támogatja, hozzájárulva a kutatás és fejlesztés élénkítéséhez Romániában és világszerte egyaránt.

Dorin Florea polgármester kihangsúlyozta a kutatási központ Marosvásárhelyen való létrehozásának előnyeit, felsorolva mindazon előnyöket, melyet Marosvásárhely municípium ajánl: a tudományos környezet támogatása, a helyi politikai konszenzus, valamint a kollaterális kapcsolatok jelentősége Marosvásárhely és az egész térség számára (új munkahelyek teremtése, külföldi kutatók és szakemberek vonzása).

Jelenleg az IBM Research 10 kutatási központot működtet, több mint 3000 kutatóval világszerte. 2008-ban 6,3 milliárd dollár értékű finanszírozásban részesültek ezek a központok.

A találkozón elhatározták, hogy Valerian Vreme, Távközlési és Informatikai Miniszter, valamint Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere elemezni fogják ezt a lehetőséget és megtalálják a megfelelő helyszínt a fent említett kutatóközpont létesítésére.

Dr. Dorin Florea polgármester különleges figyelmet szánt a központ Marosvásárhelyen történő létesítésére, teljes támogatásáról biztosította az IBM küldöttségét és meghívta az IBM Research képviselőit Marosvásárhelyre az előzetes megbeszélések és elemzések elkezdése érdekében.

Tom Reeves, az IBM Research alelnöke, valamint Spiros Teleoglou, IBM Business Developement Executive elfogadták a meghívást és 2011 januárjában egy munkalátogatásra jönnek Marosvásárhelyre.

 

boc-florea-ibm1.jpg boc-florea-ibm2.jpg boc-florea-ibm3.jpg boc-florea-ibm4.jpg boc-florea-ibm5.jpg boc-florea-ibm6.jpg

Vizualizări: 33252
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:1165
Ieri:924
Saptamanal:1165
Lunar:21920
Mind3240220