Calendarul evenimentelor

<<  Februarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

În urmă cu doua decenii, România ieşea din sistemul comunist, făcea primii paşi spre democraţie şi spre o societate bazată pe economia de piaţă, având de recuperat un decalaj de 45 de ani. În timp ce statele Europei democratice investeau în infrastructură, se dezvoltau sănătos şi rentabil pentru stat şi societate, în România socialistă se construia după principiile şi viziunea unui regim totalitar, interesat doar de propria imagine.Oraşele din România sunt abia la început în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii IT&C, în primul rând datorită acestui decalaj istoric. De 20 ani, şi procesul încă durează, oraşele din România încearcă să recupereze această diferenţă faţă de oraşele Europei de Vest.

Contextul economic nu a fost şi nu este în continuare unul favorabil, iar dezvoltarea infrastructurii necesită investiţii masive, eforturi şi sacrificii semnificative. Ca primar al unui oraş din România, trebuie să recunosc că priorităţile mele în cei 10 ani de când sunt în această poziţie nu şi-au permis să includă până acum şi zona IT&C. În schimb alaturi de colegii mei consilieri locali am depus eforturi intense de modernizare şi dezvoltare de infrastructuri, recuperând o mare parte din diferenţele menţionate mai sus şi devenind unul dintre cele mai moderne şi reformate oraşe din România.

Cu ocazia Global Forum am transmis autorităţilor locale un mesaj: a sosit timpul ca, pentru administraţia publică locală din România, IT&C-ul să devină prioritate, poate chiar una de gradul zero.

Trebuie să începem  să vedem acest domeniu ca pe un motor al dezvoltării economice. Avem astazi exemple concrete privind realizarile unor orase din diferite parti ale lumii. Serviciile oferite cetăţenilor şi mediului privat prin mijloace electronice nu sunt doar “instrumente pentru reducerea birocraţiei”. Deşi tind să devină doar o sintagmă în orice declaraţie sau documentaţie, reprezintă surse certe, palpabile, generatoare de economii, venituri si locuri de munca.

Ceea ce avem de făcut este să dezvoltăm şi să implementăm sisteme informatice eficiente, interoperabile, în conformitate cu standardele avute în vedere de către specialişti din întreaga lume. Trebuie să oferim cetăţenilor noştrii si mediului de afaceri servicii uşor de utilizat, care să le fie la îndemână,  servicii care să le uşureze viaţa de zi cu zi şi să le ofere un grad sporit de confort, in deplina securitate.

Prin strategia „Mures Digital” doresc sa demarez impreuna cu colegii si consultantii municipalitatii constructia unei societati informationale locale moderne care sa deserveasca comunitatea bilingva pe care o reprezentam. Doresc sa devenim un oras digital exemplu la nivel international, in continua dezvoltare, urmand o linie sustinuta indiferent de factorul politic

Vom incerca sa punem bazele acestei constructii prin parteneriate cu mediul privat, mediul universitar, consultanti cu experienta din intrega lume. Vom incerca sa realizam investitiile prin atragerea de finantari nerambursabile si parteneriate public-private in asa fel incat sa degrevam cat mai mult bugetul local in acest sens.

Strategia „Digital Mureş” are două componente: prima se referă la o infrastructură modernă de servicii public-private iar a doua la construcţia şi dezvoltarea unui parc tehnologic specializat pe informatică medicală.

În timp ce infrastructura de servicii public-private va genera economii şi va spori confortul cetăţeanului şi al mediului privat, „Orașul Știinţific pentru Informatica Medicală” va contribui la dezvoltarea industriei, a cercetării la nivel global și va genera mii de locuri de muncă în Tîrgu-Mureş.

Mesajul meu catre mediul privat si mediul academic este: noi am venit cu o viziune, piata a validat-o, va astept acum sa veniţi la noi si sa construim impreuna. Committment-ul primarului il aveti, asteptam commitment-ul liderilor sectorului privat si universitar

 

Dorin Florea
Primar
Municipiul Tirgu Mures
 

Vizualizări: 28126

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1305
Ieri:1714
Săptămânal:4526
Lunar:29971
Toate3037126