Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

În urmă cu doua decenii, România ieşea din sistemul comunist, făcea primii paşi spre democraţie şi spre o societate bazată pe economia de piaţă, având de recuperat un decalaj de 45 de ani. În timp ce statele Europei democratice investeau în infrastructură, se dezvoltau sănătos şi rentabil pentru stat şi societate, în România socialistă se construia după principiile şi viziunea unui regim totalitar, interesat doar de propria imagine.Oraşele din România sunt abia la început în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii IT&C, în primul rând datorită acestui decalaj istoric. De 20 ani, şi procesul încă durează, oraşele din România încearcă să recupereze această diferenţă faţă de oraşele Europei de Vest.

Contextul economic nu a fost şi nu este în continuare unul favorabil, iar dezvoltarea infrastructurii necesită investiţii masive, eforturi şi sacrificii semnificative. Ca primar al unui oraş din România, trebuie să recunosc că priorităţile mele în cei 10 ani de când sunt în această poziţie nu şi-au permis să includă până acum şi zona IT&C. În schimb alaturi de colegii mei consilieri locali am depus eforturi intense de modernizare şi dezvoltare de infrastructuri, recuperând o mare parte din diferenţele menţionate mai sus şi devenind unul dintre cele mai moderne şi reformate oraşe din România.

Cu ocazia Global Forum am transmis autorităţilor locale un mesaj: a sosit timpul ca, pentru administraţia publică locală din România, IT&C-ul să devină prioritate, poate chiar una de gradul zero.

Trebuie să începem  să vedem acest domeniu ca pe un motor al dezvoltării economice. Avem astazi exemple concrete privind realizarile unor orase din diferite parti ale lumii. Serviciile oferite cetăţenilor şi mediului privat prin mijloace electronice nu sunt doar “instrumente pentru reducerea birocraţiei”. Deşi tind să devină doar o sintagmă în orice declaraţie sau documentaţie, reprezintă surse certe, palpabile, generatoare de economii, venituri si locuri de munca.

Ceea ce avem de făcut este să dezvoltăm şi să implementăm sisteme informatice eficiente, interoperabile, în conformitate cu standardele avute în vedere de către specialişti din întreaga lume. Trebuie să oferim cetăţenilor noştrii si mediului de afaceri servicii uşor de utilizat, care să le fie la îndemână,  servicii care să le uşureze viaţa de zi cu zi şi să le ofere un grad sporit de confort, in deplina securitate.

Prin strategia „Mures Digital” doresc sa demarez impreuna cu colegii si consultantii municipalitatii constructia unei societati informationale locale moderne care sa deserveasca comunitatea bilingva pe care o reprezentam. Doresc sa devenim un oras digital exemplu la nivel international, in continua dezvoltare, urmand o linie sustinuta indiferent de factorul politic

Vom incerca sa punem bazele acestei constructii prin parteneriate cu mediul privat, mediul universitar, consultanti cu experienta din intrega lume. Vom incerca sa realizam investitiile prin atragerea de finantari nerambursabile si parteneriate public-private in asa fel incat sa degrevam cat mai mult bugetul local in acest sens.

Strategia „Digital Mureş” are două componente: prima se referă la o infrastructură modernă de servicii public-private iar a doua la construcţia şi dezvoltarea unui parc tehnologic specializat pe informatică medicală.

În timp ce infrastructura de servicii public-private va genera economii şi va spori confortul cetăţeanului şi al mediului privat, „Orașul Știinţific pentru Informatica Medicală” va contribui la dezvoltarea industriei, a cercetării la nivel global și va genera mii de locuri de muncă în Tîrgu-Mureş.

Mesajul meu catre mediul privat si mediul academic este: noi am venit cu o viziune, piata a validat-o, va astept acum sa veniţi la noi si sa construim impreuna. Committment-ul primarului il aveti, asteptam commitment-ul liderilor sectorului privat si universitar

 

Dorin Florea
Primar
Municipiul Tirgu Mures
 

Vizualizări: 40317

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

 

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1693
Ieri:1641
Săptămânal:6324
Lunar:35031
Toate5032458