UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Június 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

-Az Európai Bizottság jóváhagyta az „Európai Platform Intelligens Városokért” elnevezésű projektet

Marosvásárhely városa partnerként szerepel három más város – Brüsszel, Manchester és Issy-Les-Moulineaux mellett - egy EPIC (European Platform for Intelligent Cities - Európai Platform Intelligens Városokért) elnevezésű európai projektben, amely az Európai Bizottság Versenyképességi és Innovációs Keret program részét képezi.  A projekt összértéke 5.994.924,65 euró, amelynek 50%-át vissza nem térítendő alapok képezik. A költségvetés fedezni fogja az EPIC platform összes fejlesztési és tesztelési költségeit, főleg a Marosvásárhelyen végzendő tesztelési költségeket, a partnereknek pedig a befektetett erőfeszítésekkel arányosan fogják juttatni a pénzalapokat.

-Marosvásárhely részt vesz az európai szintű, IT&C területét érintő, versenyképességi és innovációs eljárásban
Az EPIC célja, hogy lehetővé tegye a digitális városok számára a gyakorlati munkamodellek cseréjét egy nyitott páneurópai platform megvalósításán keresztül. Ilyen értelemben az EPIC egy új lépést jelent az Európai Unió politikákban, az információs technológia és kommunikáció területén.
Az EPIC platform kombinálni fogja a „cloud computing” típusú újító infrastruktúrát, amelyet az IMB bocsát rendelkezésre, a híres „living lab” központok által felmutatott tapasztalattal és szakértői vizsgálattal, valamint a partner digitális városok tapasztalatával, egy olyan innovatív keret céljából, amely korszerű szolgáltatásokat nyújtson az Európai Unió állampolgárainak és cégjeinek.
Az említett városok mellett,  a projekt keretén belül partnerként szerepelnek: IBBT iLabs Brussels (Belgium), European Network of Living Labs (Belgium), IS-practice BVBA (Belgium), 21c Consultancy (Nagy Britannia), Deloitte Consulting (Belgium), IBM Germany és Fraunhofer Institute FKIE (Németország), AIDC Europea Centre of Excellence és Hildebrand Technology Ltd (Nagy Britannia), Navidis (Franciaország), National Technical University of Athens és Athens Technology Institute (Görögország), Produpress (Belgium).
Meg kell említenünk, hogy az IBBT iTabs Brüssels „living lab” az European Network of Living Labs része, amely az információcsere-, kutatás - és tesztelési rendszer az európai szintű telekommunikációk információs technológiájának területén és több mint 200 kutatási és tesztelési központot tartalmaz. Ilyen értelemben a projekfelelősnek az IBBT iTabs Brussels – t nevezték ki.
Marosvásárhely municípium által élvezhető előnyök
Valójában, különböző alkalmazásokat bocsátanak rendelkezésre a partner digitális városok, a „cloud computing” rendszeren keresztül. A projekt révén fejlődik a platform, következvén, hogy ez gyakorlatba legyen ültetve és optimizálva legyen Marosvásárhely Municípium közvetítésével, aki közvetlen haszonélvezője lesz az előbbiekben említett alkalmazásoknak. Utólag, ezek az alkalmazások használhatóak lesznek, bármely olyan európai város által, amely csatlakozik az EPIC platformhoz.
Marosvásárhely Municípium bekapcsolódása a projektbe, mint partner, a várost a partner városok első sorába sorakoztatja fel, az ajánlott fejlesztési irányt érvényesítve a Digital Mures Stratégián keresztül. Az elnyert átláthatóság jelentősen hozzájárul majd Marosvásárhely Municípium ismertté tételéhez a potenciális befektetők körében, a kutatásnak és orvosi informatikának szánt technológiai parkkal kapcsolatosan.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:4
Ieri:803
Saptamanal:7928
Lunar:8456
Mind3193388