UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

 

     Befejeződtek a XIII. Bor és Kézművesség Fesztiválja előkészületei, a termelők válaszoltak az önkormányzat meghívására, hogy kiállítsák és értékesítsék termékeiket, közölte Dorin Florea polgármester október 22-én, kedden, sajtótájékoztató keretében. A vásárhelyieket várják, hogy a hétvégén tekintsék meg a Rózsák terén felállított standokat, vásároljanak gyümölcsöt, bort, mustot, zakuszkát, lekvárt és másokat. Ezzel párhuzamosan, az ország egész területéről érkezett kézműves mesterek is jelen lesznek termékeikkel. Itt kap helyet az Alma Kampánya, az első havazásig itt lehet majd gyümölcsöt vásárolni. Október 28-án, hétfőn a híres énekes, Julio Iglesias rendkívüli koncertjével zárja a vásárhelyi ősz idei ünnepsorozatát.

     Más gondolatmenetben, Dorin Florea polgármester aggodalmát fejezte ki azon híresztelésekkel kapcsolatosan, miszerint lemondtak volna arról a tervezetről, amely szerint Marosvásárhelyt belefoglalták a köz- és vasúti európai szállítási TEN-T hálózatba (az Európai Bizottság 2012. március 22-i jóváhagyása alapján), bejelentve azon szándékát, hogy levelet ír az Európai Bizottság szállításügyi biztosának, a helyzet tisztázása céljával. Ha a hír valósnak bizonyul, alternatívaként a városvezető Marosvásárhely–Brassó szuperút építését javasolna.

     A decentralizációt érintő kérdésekre válaszolva, Dorin Florea felelevenítette azon véleményét, miszerint a jelenlegi kormányzók kigondolta decentralizáció „a megyei tanácselnököknek nyújtott karácsonyi ajándék”, megerősítve a helyi közhatóságoknak az illető elnököktől való függését. A jövedelmező közigazgatási egységek meghatározása, az ellenzés konzultálása, a közigazgatási struktúrák politikamentesítése, lemondva „a pártkabinetekből” való vezetésről, a megyei tanácsok kompetenciáinak kizárólag a helyhatóságok koordinációs, ellenőrzési és támogatási hatáskörére való korlátozása, mindössze néhány, azon autentikus decentralizáció alapvető elemeiből, amelyeknek hiányában maga a kifejezés kompromittált, hitelét vesztett.

     Megemlítjük, hogy nemrég Dorin Florea polgármester lemondott a Romániai Municípiumok Egyesülete alelnöki tisztségéről, azzal indokolva, hogy bár a polgármesterek azok, akik a legjobban ismerik az általuk igazgatott övezet problémáit és valóságait, szavaik süket fülekre találnak. Ennek legfrissebb bizonyítéka éppen a regionalizálási és decentralizálási eljárás mímelése, amelynek eredményeként ahelyett, hogy a közigazgatási döntést a municípium szintjére hoznák, arról a megyei tanácselnökök teljhatalmúan rendelkeznek majd.

 

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:717
Ieri:1174
Saptamanal:3401
Lunar:4843
Mind3189775