UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

Megdöbbenéssel írok Önöknek, csodálkozva az Önök legújabb intézkedésén, amely túllép minden határt, túl van minden logikán és érthetőségen.

Ez precedens nélküli a helyi közigazgatás forradalom utáni történetében és a legnagyobb megaláztatás, amely Marosvásárhelyt éri, azon módszer miatt (választási érdekektől hajtva), ahogyan önök a decentralizálást a párt székházából diktálják, a románok és magyarok kárára.

 

Sikerült önöknek az a szomorú teljesítmény, hogy Marosvásárhely legyen az ország egyetlen városa, amely nem kapja vissza sportbázisait. Teszik magukat, hogy nem látják azt, amit lát az egész város, hogy hogyan tettük rendbe a városnak visszaadott sportlétesítményeket.

 

Képviselő urak, egyenesen, kertelés nélkül kérdem: mi a bajuk Marosvásárhellyel, amelyet nem képviselnek ugyan Románia Parlamentjében, de nem veszítenek el egyetlen alkalmat sem, hogy akadályozzák, szisztematikusan ellenállva a nagy projekteknek és vízióknak, amelyek a hosszú távú fejlődést célozzák?

 

Ezek visszaélések, amelyeket már több mintegy évtizede csak tetéznek: így tettek a Repülőtérrel is (amely a csőd közelébe került), az előírányzott regionális kórházzal, a metropolitán övezettel, a kutatóközponttal, a bekötőuttal, és folytathatnánk.

Ezeket a projekteket megtárgyalták és jóváhagyták a Helyi Tanácsi Határozatok által, ezeket támogatták is a város polgáraival való tanácskozás folytán, ezek elnyerték a marosvásárhelyiek tetszését.

 

Költői a kérdés: Önök kivel konzultáltak és milyen ok vezetett oda, hogy állandó jelleggel ellenáljanak ezek megvalósításának.?

Minden sértődést félretéve a politikai vezetők tudomására hoztam (beleértve Markó Bélát is) a város projektjeit (Repülőtér, kerülő utak, a Maros folyó rehabilitációja stb.) azokban az időszakokban, amikor ezek megvalósítása az önök beleegyezésétől függött, az önök által vezetett minisztériumokon keresztül. Sok miniszter azt vallotta, hogy Marosvásárhelyen önök többször is ellenálltak a város projektjeinek és a városi vagyont érintő kérdésekben, ezeket rendszeresen akadályozván.

 

Másfelől pedig nagy hangon követelik az autonómiát és a decentralizációt, felkérik a lakosságot képzeletbeli népszavazásokra, kérik a regionális főváros címét, de nem tesznek egyebet, csak elősegítik a széthúzást és a konfliktushelyzetet. Kérdem önöktől: kinek milyen oka lenne rá, hogy egy ilyen fővárost akarjon, okosan fenntartott rosszindulattal, megoldás és vízió nélkül, megrekedésre és visszafejlődésre ítélve így a várost.

 

Törvényesen és morálisan kötelességem, hogy védjem a románok és magyarok érdekeit a városban, felkérem önöket, hogy gondolkodjanak és tudatosítsák azt a rosszat, amelyet a marosvásárhelyi közösségnek okoznak, és hogy milyen képet vetítenek az európai intézmények felé, minősíthetetlen és tarthatatlan hozzáállásukkal.

 

Dr. Dorin Florea,

Marosvásárhely Municípium polgármestere

 

U.I. Ajándékba adom, kétnyelvű kiadásban, a város legújabb ismertetőjét, amelyet a helyi törvénykezés hagyott jóvá – egy realista és kézzelfogható perspektíva arról , hogy mit jelent Marosvásárhely – mint erős város.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:1256
Ieri:772
Saptamanal:1256
Lunar:26492
Mind3281024