UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

A műszaki szakmai oktatásról szóló, átfogó távlati tanulmányt indítanak el jövő héten Marosvásárhelyen – jelentette be Dorin Florea polgármester a február 19-i, szerdai sajtótájékoztató keretében. Egyfelől az egyetemi tanulmányokat választók számát szándékoznak csökkenteni, másfelől a vidék erőforrásait és hagyományait próbálják kiaknázni, ami a művészeti és szakmai oktatást illeti.

A tanulmány alapja egy kérdőív lesz, amely egyaránt szól a tanulókhoz, a szülőkhöz és az üzletemberekhez, hogy azonosítani tudják azokat a tevékenységi köröket, amely felé irányulhatnak a tanulók, valamint azon szükségleteket, amelyek az oktatási folyamat anyagi bázisát biztosítják (műhelyek, csarnokok, laboratóriumok stb.)

Az újságírókkal való találkozás folyamán a polgármester bejelentette, hogy március 15-től kezdődően folytatni fogják annak a 12 utcának a korszerűsítési és rehabilitációs munkálatait, amelyek projektjei folyamatban vannak. Hasonló képpen, ugyanazon héttől kezdve 120 nagy parkot – játszóteret és szabadidős alkalmatosságot - készítenek elő a nyári szezonra, , valamint felújítják a bútorzatot és a játszótereken található játékokat.

Dorin Florea hasonló képpen tisztázta a volt Vegyészeti Középiskola bentlakásának problémáját, igazolván, hogy a szóban forgó ingatlant rehabilitálták és a Védelmi Minisztérium alkalmazottainak rendelkezésére bocsátották (30 lakás), a város ennek fejében 5 ha területet kapott a jövőbeni Orvosi Kutatóközpont megépítése céljából. „Nem létezik semmilyen hátsó szándék, nevezetesen a helyi törvényhozás döntése érvényesült. A felmerült kétkedések a központosított, egyoldalú viselkedés bizonyítékai, azon brutális beavatkozás eredményei, amellyel egyes minisztériumok kezelik a területi-közigazgatási egységek vagyonát” – pontosított a város polgármestere.

Április elején, egy brüsszeli találkozó keretében, a városvezetés egy küldöttsége tárgyalni fog a cigányok problémáinak megoldása érdekében, a tárgyalásokat pedig az Európai Bizottság szociális problémákat felügyelő biztosával bonyolítják le.

Az újságírókkal való találkozás folyamán a város polgármestere kihirdette, hogy a folyó év kulturális eseményei a „Marosvásárhely, a Művészetek Vára” címszó alatt zajlik majd, országos és nemzetközi jelleggel, hangsúlyozva a kulturális interferenciákat, mint a Maros környékének specifikumát.

A Polgármesteri Hivatal Sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:385
Ieri:999
Saptamanal:6592
Lunar:8034
Mind3192966