Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 

 

       Un amplu studiu de perspectivă privind învăţământul profesional şi tehnic va fi demarat, săptămâna viitoare, la Tîrgu Mureş, a anunţat primarul Dorin Florea în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 19 februarie. Se are în vedere, pe de o parte, scăderea numărului absolvenţilor care optează pentru studii universitare şi, pe de altă parte, tradiţia şi resursele zonei în ce priveşte şcolile de arte şi meserii. Studiul va avea la bază un chestionar ce se va adresa deopotrivă elevilor, părinţilor şi reprezentanţilor mediului de afaceri, pentru a putea fi identificate domeniile de activitate spre care vor să se orienteze elevii, precum şi necesităţile privind asigurarea bazei materiale pentru procesul de învăţământ (ateliere, hale, laboratoare etc.).

       În cadrul întâlnirii cu ziariştii, primarul municipiului a anunţat că, începând din 15 martie vor fi reluate lucrările de modernizare şi reabilitare a celor 12 străzi din oraş, cuprinse în proiectele aflate în derulare. Totodată, încă din această săptămână vor fi pregătite pentru sezonul cald 120 de parcuri mari – locuri de joacă şi agrement – şi vor fi remediate mobilierul şi obiectele de joacă din toate parcurile oraşului.

      Dorin Florea a clarificat de asemenea situaţia internatului fostului Liceu de chimie, arătând că respectivul imobil a fost reabilitat şi pus la dispoziţia MApN (30 de locuinţe), municipalitatea primind în schimb 5 ha de teren, suprafaţă destinată viitorului Centru de Cercetări Medicale. „Nu există nici un interes ascuns, în speţă, a fost respectată decizia legislativului local. Suspiciunile apărute sunt dovada comportamentului discreţionar, centralist, a intervenţie brutale cu care unele ministere tratează problema patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale”, a precizat primarul municipiului.

      La începutul lunii aprilie, o delegaţie din partea municipalităţii va discuta, în cadrul unei reuniuni de la Bruxelles, modalităţi de rezolvare a problemei ţiganilor, discuţiile urmând a fi purtate cu comisarul pe probleme sociale al Comisiei Europene.

      La întâlnirea cu ziariştii, primarul municipiului a mai anunţat că evenimentele culturale din acest an se vor desfăşura sub genericul „Tîrgu Mureş, Cetatea Artelor”, având un caracter naţional şi internaţional, cu accent pe interferenţele culturale, ca specific al arealului mureşean.

 

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19

Noutăți

buton ghiseu online impozite taxe
buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1074
Ieri:1400
Săptămânal:3943
Lunar:34602
Toate3678474