Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

 

       Un amplu studiu de perspectivă privind învăţământul profesional şi tehnic va fi demarat, săptămâna viitoare, la Tîrgu Mureş, a anunţat primarul Dorin Florea în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 19 februarie. Se are în vedere, pe de o parte, scăderea numărului absolvenţilor care optează pentru studii universitare şi, pe de altă parte, tradiţia şi resursele zonei în ce priveşte şcolile de arte şi meserii. Studiul va avea la bază un chestionar ce se va adresa deopotrivă elevilor, părinţilor şi reprezentanţilor mediului de afaceri, pentru a putea fi identificate domeniile de activitate spre care vor să se orienteze elevii, precum şi necesităţile privind asigurarea bazei materiale pentru procesul de învăţământ (ateliere, hale, laboratoare etc.).

       În cadrul întâlnirii cu ziariştii, primarul municipiului a anunţat că, începând din 15 martie vor fi reluate lucrările de modernizare şi reabilitare a celor 12 străzi din oraş, cuprinse în proiectele aflate în derulare. Totodată, încă din această săptămână vor fi pregătite pentru sezonul cald 120 de parcuri mari – locuri de joacă şi agrement – şi vor fi remediate mobilierul şi obiectele de joacă din toate parcurile oraşului.

      Dorin Florea a clarificat de asemenea situaţia internatului fostului Liceu de chimie, arătând că respectivul imobil a fost reabilitat şi pus la dispoziţia MApN (30 de locuinţe), municipalitatea primind în schimb 5 ha de teren, suprafaţă destinată viitorului Centru de Cercetări Medicale. „Nu există nici un interes ascuns, în speţă, a fost respectată decizia legislativului local. Suspiciunile apărute sunt dovada comportamentului discreţionar, centralist, a intervenţie brutale cu care unele ministere tratează problema patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale”, a precizat primarul municipiului.

      La începutul lunii aprilie, o delegaţie din partea municipalităţii va discuta, în cadrul unei reuniuni de la Bruxelles, modalităţi de rezolvare a problemei ţiganilor, discuţiile urmând a fi purtate cu comisarul pe probleme sociale al Comisiei Europene.

      La întâlnirea cu ziariştii, primarul municipiului a mai anunţat că evenimentele culturale din acest an se vor desfăşura sub genericul „Tîrgu Mureş, Cetatea Artelor”, având un caracter naţional şi internaţional, cu accent pe interferenţele culturale, ca specific al arealului mureşean.

 

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

Evenimente

24 ianuarie 2020

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Proiecte. Strategii

Banner AUTOBUZE
Banner AUTOBUZE2
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:335
Ieri:1273
Săptămânal:3833
Lunar:31733
Toate2996783