UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

     A polgármesteri hivatal címére érkezett levélben, a Gazdasági Minisztérium keretében működő Turisztikai Országos Hatóság arról tájékoztat, hogy a műszaki és pénzügyi értékelés eredményeként, jóváhagyták a Marosvásárhelyi turisztikai tájékoztatási és népszerűsítési központ projekt finanszírozási kérését. A következő értékelési szakasz az előszerződési látogatást jelenti,  amelynek időpontját időben közlik.

     A Regionális Operációs Program révén megvalósított Marosvásárhelyi turisztikai tájékoztatási és népszerűsítési központ projekt összefüggésben áll az 5. elsőbbségi tengellyel – A turizmus tartűs fejlesztése és népszerűsítése, 5.3-as fő intervenciós terület – A turisztikai lehetőség népszerűsítése és a szükséges infrastruktúra létrehozása, Románia, mint idegenforgalmi célpont vonzerejének növelése érdekében.

     A projekt révén a Marosvásárhelyi Várban – ahol jelenleg felújítási munkálatok folynak – Országos Turisztikai Információs és Népszerűsítési Központot hoznak létre, a Regionális Operációs Program révén. A Központ létrehozásához szükséges épületet a folyamatban levő, Marosvásárhelyi Középkori Vár újrarendezése és konzerválása projekt keretében építik, melyet követően, a Marosvásárhelyi turisztikai tájékoztatási és népszerűsítési központ projekt keretében, az idegenforgalmi tájékoztatást és népszerűsítést célzó tevékenységeket foganatosítanak.

     A városba látogatók a következőkről tájékozódhatnak: földrajzi és éghajlati adatok, történelem, időjárás, valutaárfolyam, turisztikai források, szabadidős lehetőségek, gyógyfürdők, idegenforgalmi útvonalak, turisztikai létesítmények nyitvatartása és díjszabásai, művelődési eseménynaptár, utazási lehetőségek, szállítási eszközök bérlése stb.

    A projekt haszonélvezői (célcsoport): a város lakosai (akik tájékoztatást kaphatnak az övezet idegenforgalmi létesítményeiről), hazai és külföldi turisták (ezek száma évi 56.529-re tehető), marosvásárhelyi, illetőleg a Központi övezet turisztikai ügynökségei és tour operátorai, vásárhelyi szállásegységek (37 egység), a Központi övezet turisztikai egységei (162 hotel, 30 nyaraló, 17 camping, 123 villa és más turisztikai egységek), valamint tudósok, vásár-, turisztikai kiállítás- és tematikus fesztiválszervezők stb.

     A Marosvásárhelyi Országos Turisztikai Információs és Népszerűsítési Központ révén népszerűsített turisztikai látványosságok: Középkori Vár, Vártemplom, Kultúrpalota, Teleki könyvtár, Bolyai múzeum, Apolló-ház, Lábas-ház, Teleki-ház, Unitárius Templom, Keresztelő Szent János Plébániatemplom, Városháza, Ortodox Katedrális, Görög-keleti Katedrális, Fatemplom, Zsinagóga, Víkendtelep, Állatkert stb.

 

     A polgármesteri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:181
Ieri:1344
Saptamanal:5093
Lunar:22948
Mind3277480