Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Július 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

Gerard Corr Őexcellenciája, Írország bukaresti nagykövete marosvásárhelyi látogatása során június 16-án, hétfőn a polgármesteri hivatalban találkozott Claudiu Maior alpolgármesterrel.

A beszélgetések során együttműködési területeket felvázoltak fel a gazdaság terén. A magas rangú vendégnek ismertették az európai alapokból finanszírozott főbb projekteket, valamint a vásárhelyi önkormányzat naplójában szereplő regionális projekteket is, amelyeket külföldi befektetőkkel létrejövő partneri együttműködéssel fognak kivitelezni.

Szem előtt tartva országa sajátosságait, az ír hivatalosság érdeklődését fejezte ki a mezőgazdaság, IT és élelmiszeripar terén történő fejlesztésről, ugyanakkor fogékonynak mutatkozott más együttműködési lehetőségre, beleértve a művelődési téren történő partnerséget is.

„Rendkívül hasznos találkozó volt, hiszen a nagykövet úrral közösen egy sor együttműködési lehetőséget azonosítottunk, melyeknek célja ír befektetők vonzása Marosvásárhelyre. Biztosítottam a vendéget támogatásunkról, illetve hogy rendelkezésükre állunk az együttműködésre mindazon területeken, amelyeken részesülhetünk az általa képviselt ország társaságainak támogatásában és tapasztalatában, hiszen – mint az köztudott – a külföldi beruházóknak Marosvásárhelyre való vonzása a polgármesteri hivatal tevékenységében elsőbbséget élvez”, nyilatkozta a találkozó végén Claudiu Maior alpolgármester.

Megemlítjük, hogy ez év áprilisában, Dublinban hivatalosan is megalakult az ír Kereskedelmi Kamara Közép- és Kelet-Európáért, a bulgáriai, csehországi, horvátországi, észtországi, lettországi, litvániai, lengyelországi, romániai és más, az övezetet képviselő országok ír nagyköveteinek és gazdasági tanácsadóinak jelenlétében.
Ez alkalommal, a kezdeményezők elmondták, hogy a projekt az illető országok gazdasági potenciáljának elismerését jelenti, az ír befektetők számára kínált lehetőségek szempontjából.

A romániai ír nagykövetség honlapjának megfelelően, Írország közép-európai országok felé irányuló exportja az utóbbi 10 évben több mint 300%-kal növekedett, ezek értéke 2013-ban elérte a 2,19 milliárd lejt, míg a román–ír kereskedelmi cserék 2005–2013 között megkétszereződtek, elérve a 485 millió eurót.

„Íme, hogy Corr nagykövet úr látogatása egy kedvező, ígéretes kontextusban történik, valós eséllyel Marosvásárhely gazdasági potenciáljának értékesítésére” – fűzte hozzá Claudiu Maior alpolgármester.

Őexcellenciája a maga során elmondta, hogy Marosvásárhely szépsége és megkülönböztető jegye megragadta, és nagy érdeklődést tanúsít a Drakula projekt értékesítését illetően (ne felejtsük el, hogy a híres Drakula regény szerzője nem más, mint a neves ír regényíró, Bram Stoker).

 

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1427
Tegnap:775
A héten:1427
A hónapban:32086
Összesen3675958