Eseménynaptár

<<  Április 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

Gerard Corr Őexcellenciája, Írország bukaresti nagykövete marosvásárhelyi látogatása során június 16-án, hétfőn a polgármesteri hivatalban találkozott Claudiu Maior alpolgármesterrel.

A beszélgetések során együttműködési területeket felvázoltak fel a gazdaság terén. A magas rangú vendégnek ismertették az európai alapokból finanszírozott főbb projekteket, valamint a vásárhelyi önkormányzat naplójában szereplő regionális projekteket is, amelyeket külföldi befektetőkkel létrejövő partneri együttműködéssel fognak kivitelezni.

Szem előtt tartva országa sajátosságait, az ír hivatalosság érdeklődését fejezte ki a mezőgazdaság, IT és élelmiszeripar terén történő fejlesztésről, ugyanakkor fogékonynak mutatkozott más együttműködési lehetőségre, beleértve a művelődési téren történő partnerséget is.

„Rendkívül hasznos találkozó volt, hiszen a nagykövet úrral közösen egy sor együttműködési lehetőséget azonosítottunk, melyeknek célja ír befektetők vonzása Marosvásárhelyre. Biztosítottam a vendéget támogatásunkról, illetve hogy rendelkezésükre állunk az együttműködésre mindazon területeken, amelyeken részesülhetünk az általa képviselt ország társaságainak támogatásában és tapasztalatában, hiszen – mint az köztudott – a külföldi beruházóknak Marosvásárhelyre való vonzása a polgármesteri hivatal tevékenységében elsőbbséget élvez”, nyilatkozta a találkozó végén Claudiu Maior alpolgármester.

Megemlítjük, hogy ez év áprilisában, Dublinban hivatalosan is megalakult az ír Kereskedelmi Kamara Közép- és Kelet-Európáért, a bulgáriai, csehországi, horvátországi, észtországi, lettországi, litvániai, lengyelországi, romániai és más, az övezetet képviselő országok ír nagyköveteinek és gazdasági tanácsadóinak jelenlétében.
Ez alkalommal, a kezdeményezők elmondták, hogy a projekt az illető országok gazdasági potenciáljának elismerését jelenti, az ír befektetők számára kínált lehetőségek szempontjából.

A romániai ír nagykövetség honlapjának megfelelően, Írország közép-európai országok felé irányuló exportja az utóbbi 10 évben több mint 300%-kal növekedett, ezek értéke 2013-ban elérte a 2,19 milliárd lejt, míg a román–ír kereskedelmi cserék 2005–2013 között megkétszereződtek, elérve a 485 millió eurót.

„Íme, hogy Corr nagykövet úr látogatása egy kedvező, ígéretes kontextusban történik, valós eséllyel Marosvásárhely gazdasági potenciáljának értékesítésére” – fűzte hozzá Claudiu Maior alpolgármester.

Őexcellenciája a maga során elmondta, hogy Marosvásárhely szépsége és megkülönböztető jegye megragadta, és nagy érdeklődést tanúsít a Drakula projekt értékesítését illetően (ne felejtsük el, hogy a híres Drakula regény szerzője nem más, mint a neves ír regényíró, Bram Stoker).

 

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:132
Ieri:535
Saptamanal:7341
Lunar:3931
Mind3155439