Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

 

  

Aflat în vizită la Tîrgu Mureş, Excelenţa Sa, Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei la Bucureşti, s-a întâlnit luni, 16 iunie, la sediul Municipiului, cu viceprimarul Claudiu Maior.

În cadrul discuţiilor, au fost trecute în revistă domeniile de cooperare în plan economic, înaltului oaspete fiindu-i prezentate principalele proiecte cu finanţare din fonduri europene, aflate în derulare, dar şi proiectele regionale aflate pe agenda municipalităţii târgumureşene, care pot fi realizate prin parteneriate cu investitori străini.

Ţinând cont de specificul ţării sale, oficialul irlandez şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea de afaceri în agricultură, IT şi industria alimentară, fiind, totodată, receptiv şi la alte oportunităţi de colaborare, inclusiv în plan cultural.

„A fost o întrevedere extrem de utilă, întrucât, împreună cu domnul ambasador am identificat o serie de posibilităţi de colaborare, de atragere a investitorilor irlandezi la Tîrgu Mureş. L-am asigurat pe oaspete de întreaga noastră deschidere şi disponibilitate de a colabora în toate acele domenii în care putem beneficia de sprijinul şi experienţa companiilor din ţara pe care o reprezintă, atragerea de investitori străini la Tîrgu Mureş fiind, după cum se ştie, o prioritate în activitatea primăriei”, a declarat, la finalul vizitei, viceprimarul Claudiu Maior.

Menţionăm că, în luna aprilie a acestui an, la Dublin a avut loc lansarea oficială a Camerei de Comerţ irlandeze pentru Europa Centrală şi de Est, cu participarea ambasadorilor şi consilierilor economici din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România şi ai altor ţări din zonă. Cu acel prilej, s-a afirmat de către iniţiatori că proiectul reprezintă recunoaşterea potenţialului economic al ţărilor respective din punct de vedere al oportunităţilor oferite şi al atractivităţii acestora pentru investitorii irlandezi.

Potrivit site-ului Ambasadei României la Dublin, exporturile Irlandei către ţările central – europene au crescut în ultimii 10 ani cu peste 300%, totalul lor cifrându-se, în 2013, la 2,19 miliarde euro, iar schimburile comerciale româno-irlandeze s-au dublat în perioada 2005-2013, atingând 485 milioane de euro.

„Iată că vizita domnului ambasador Corr are loc într-un context favorabil, încurajator, cu reale şanse de valorificare a potenţialului economic al Tîrgu Mureşului”, a mai comentat viceprimarul Claudiu Maior.

Excelenţa Sa a declarat, la rândul său, că este impresionat de frumuseţea şi nota de distincţie a Tîrgu Mureşului, manifestând un interes deosebit în valorificarea proiectului Dracula (să nu uităm că scriitorul irlandez Bram Stoker este autorul celebrului roman „Dracula”).

 

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:356
Ieri:535
Săptămânal:7565
Lunar:4155
Toate3155663