UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

          Persoanele care deţin teren agricol şi doresc să-şi valorifice produsele agroalimentare obţinute în gospodărie au acces la comercializarea acestor produse, în pieţe, târguri sau alte locuri special amenajate de administraţiile locale, numai pe baza certificatului de producător. Documentul reprezintă actul doveditor al provenienţei produselor şi se eliberează de către primarii comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti.

           Pentru a obţine documentul menţionat, solicitanţii trebuie să facă dovada că deţin teren şi că sunt înscrişi în Registrul agricol. În urma cererii depuse, persoanele împuternicite din cadrul Serviciului Fond Funciar şi Registru Agricol verifică - atât pe baza informaţiilor din registrul agricol cât şi pe teren – veridicitatea datelor cu privire la deţinerea suprafeţelor de teren, existenţa produselor, estimarea producţiilor şi a cantităţilor destinate comercializării pentru care se propune eliberarea certificatului de producător, rezultatele verificării fiind consemnate într-un proces verbal.

          Certificatul de producător este valabil pe parcursul unui an agricol, care începe la data de 1 iulie a anului şi se încheie la data de 30 iunie a anului următor, fiind vizat trimestrial, precizează specialişti din cadrul Serviciului Fond Funciar şi Registru Agricol al Municipiului. Certificatul este vizat trimestrial, pentru eliberarea acestuia achitându-se o taxă de 17 lei. Anual, în registrul de evidenţă special înfiinţat, figurează aproximativ 150 de târgumureşeni deţinători de certificate de producător pentru legume şi zarzavaturi, fructe, flori, miere şi alte produse apicole, lactate etc., pe care le comercializează în pieţele din municipiu.

          „Primăria duce o campanie agresivă – dacă mă pot exprima astfel – pentru încurajarea consumului de produse alimentare autohtone. Iniţiativa aparţine primarului Dorin Florea şi se dovedeşte una extrem de inspirată. Atât la Zilele Târgumureşene, cât şi la Sărbătoarea Vinului şi Artei Meşteşugăreşti, Toamna mureşeană a mărului, expoziţii de artă culinară, concursuri de gătit etc., organizate de municipalitate, ne concentrăm asupra promovării şi valorificării produselor autohtone, ale căror calităţi şi virtuţi terapeutice nu sunt, din păcate, întotdeauna cunoscute şi apreciate la justa lor valoare. Este îmbucurător faptul că anual, creşte numărul solicitanţilor de certificate de producător. Înseamnă că târgumureşenii înţeleg eforturile noastre şi îşi valorifică surplusul de produse obţinute în gospodărie, comercializându-le în pieţele din municipiu. Sunt alimente curate, gustoase, sănătoase şi fără E-uri, produse care nu-ţi iau ochii prin ambalaje sclipitoare, dar te ajută să duci o viaţă sănătoasă”, apreciază viceprimarul municipiului, Claudiu Maior.

           Menţionăm că procedurile privind condiţiile de solicitare şi eliberare a certificatului de producător, contravenţiile şi sancţiunile aplicate sunt reglementate prin Hotărârea Guvernului nr. 661/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:667
Ieri:2771
Săptămânal:3438
Lunar:34099
Toate3252399