UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Noiembrie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

Primarul Dorin Florea:

„Încă din 2006, am spus STOP legilor retrocedării!”

 

Sunt în curs de desfăşurare lucrările necesare pregătirii oraşului pentru sezonul rece, a anunţat primarul municipiului, dr. Dorin Florea, în cadrul conferinţei de presă de marţi, 21 octombrie: curăţenia de toamnă, toaletarea copacilor şi pregătirea spaţiului verde, amenajarea unui spaţiu acoperit, în suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi pentru piaţa de vechituri, pe malul Mureşului, în apropierea Stadionului, sunt doar câteva obiective aflate pe agenda municipalităţii în prag de iarnă.

În susţinerea proiectului privind învăţământul de arte şi meserii la Tîrgu Mureş, primarul Dorin Florea a anunţat că au fost identificate 5 hale ce urmează a fi reabilitate, pentru a se întreprinde formalităţile necesare obţinerii de fonduri europene în vederea implementării acestui proiect.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mass media, primarul municipiului şi-a manifestat îngrijorarea faţă de situaţia creată în materia retrocedărilor, opinând că aceasta este consecinţa firească a abuzurilor, ilegalităţilor, neclarităţilor şi confuziilor tolerate sau trecute cu vederea de autorităţile competente şi de unii politicieni, cu complicitatea ONG-urilor de profil, slujind interese proprii sau de grup, în dauna patrimoniului local, drastic diminuat şi spoliat. „Încă din 2006, am spus STOP legilor retrocedării, adresându-mă atât Parlamentului cât şi guvernelor ce s-au succedat la putere, atrăgându-le atenţia asupra abuzurilor ce se practică inclusiv în judeţul Mureş, unde retrocedările s-au făcut haotic,excesiv şi păgubos, fie că vorbim de terenuri, păduri (180.000 ha!), clădiri ale unor instituţii de învăţământ ori cu valoare istorică”, a precizat primarul Dorin Florea.

Reamintim că, în intervenţiile şi demersurile sale în materie de retrocedări, edilul şef a atras atenţia, în repetate rânduri, că, deşi pe cale administrativă nu se depun dovezi suficiente pentru a se putea proceda la retrocedări în condiţiile legii, acest lucru se întâmplă pe calea justiţiei, unde ar trebui să se verifice legalitatea actului administrativ, nicidecum dreptul pretins. Mai mult, urmare adoptării unor acte normative la nivel central prin care se transmit autorităţilor publice locale o serie de imobile, acestea sunt din nou ţintite a intra în sfera retrocedărilor, blocând realizarea unor proiecte locale. Toate aceste spolieri de patrimoniu au dus la imposibilitatea unei abordări coerente privind dezvoltarea durabilă a localităţilor, suspendarea procedurilor instituite pentru implementarea unor proiecte până la efectuarea clarificărilor necesare ori a terminării proceselor intentate în justiţie, imposibilitatea accesării de fonduri europene pentru proiecte locale, imposibilitatea clarificării regimului juridic al unor active neutilizate, prin neurmărirea situaţiei acestora post-privatizare etc. „Am atras atenţia, în toată această perioadă, că se impune promovarea unor iniţiative legislative neechivoce, a unor reglementări legale cu consultarea autorităţilor publice locale în domeniul transferării proprietăţilor şi transferarea unor atribuţii către administraţiile locale”, a precizat primarul municipiului.

În altă ordine de idei, Dorin Florea a anunţat că primăria se va implica în seria de manifestări preconizate pentru 2015, când UMF Tîrgu Mureş va împlini 70 de ani de la înfiinţare, manifestări ce se vor desfăşura sub genericul „Anul Medicinei la Tîrgu Mureş”. Va fi un omagiu adus şcolii medicale târgumureşene, slujită cu profesionalism şi dăruire de generaţii de specialişti români şi maghiari, dar şi un prilej de a-i „vindeca” pe cei care susţin cu obstinaţie „blestemul secular al minoritarului”, proiectând oraşul într-o perpetuă „zonă conflictuală”.

Biroul de presă al primăriei

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:115
Ieri:1222
Săptămânal:6690
Lunar:27445
Toate3245745