UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

Az amerikai IBM óriáscég a Marosvásárhelyen létrehozandó kiválósági kutatási központtal kapcsolatos érdeklődésének visszajelzésére várva, a Polgármesteri Hivatal és a Prefektúra két új, vissza nem térítendő alapokból történő finanszírozási szerződést irt ma alá a Távközlési és Informatikai Minisztériummal. A projektek az elektronikus közszolgáltatások és a lakósokkal való interakció hatékonyságának növelését célozzák.

 

Február 25, Marosvásárhely – az aláírási ceremóniájára a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal székhelyén került sor, melyen részt vettek: Valerian Vreme, Távközlési és Informatikai miniszter, Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, Bárczi Győző István, Maros Megye alprefektusa, Bogdan Savonea, a Távközlési és Informatikai Minisztérium államtitkárának kabinet főnöke. Részt vettek még: a Digital Mures fejlesztési stratégia felelősei, Dana Mihet koordinátor a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal részéről és Virgiuliu Stan, a Polgármesteri Hivatal külső stratégiai tanácsadója.

Az elektronikus közszolgáltatások hatékonyságának növelése Marosvásárhelyen

A megyeközpont által elnyert projekt célja a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által szolgáltatott elektronikus közszolgáltatások hatékonyságának növelése, valamint az interaktív kapcsolat bővítése és fejlesztése a lakósok és a dekoncentrált közszolgáltatások, a helyi közigazgatás, valamint az üzleti körök között az információs és kommunikációs technológia révén.

A terv lehetővé teszi több modul és alkalmazás gyakorlatba ültetését, mint például: egy városrendészeti modul, mely az urbanisztikai igazolásokat, és az építkezési engedélyeket is kezeli; egy grafikus interaktív rendszer a közigazgatási menedzsmentnek; egy anyakönyvi hivatali alkalmazás, mely kezeli a születési, házasságkötési és elhalálozási nyilvántartást, az összes idetartozó melléklettel; egy mezőgazdasági regiszter, mely egységesen kezeli használat szerint a földterületeket, és minden mezőgazdasági háztartás leltárját; azon projektek követése, melyek célja különböző beruházások megvalósítása és az ezzel kapcsolatos beszerzések és a közbeszerzések nyilvántartása, valamint követése. Ugyanakkor, létrehoznak egy egységes helyi adóbegyűjtő rendszert, és egy sajátos modult, ezen helyi adók és illetékek bankkártyával történő fizetésére.

A megyeközpont projektjének összértéke 1.292.080,00 lej, amiből a Polgármesteri Hivatal hozzájárulása 250.080,00 lej (mely a projekt nem támogatható részét képezi, valamint az összértéknek megfelelő áfát), a vissza nem térítendő rész, pedig 1.021.160,00 lej.

„Az IT&C ágazat, az ipar, valamint a gazdaság fejlődésének kulcspontja az újítás. Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalának célkitűzése, hogy egy látható pont legyen az IT&C világtérképén az újításra alapozott Digital Mures stratégia révén. Dorin Florea polgármester ágazati stratégiába ültetett hosszú távú terve még kezdeti szakaszában igazolja hatékonyságát és új perspektívákat nyit meg. A nagynevű nemzetközi cégek érdeklődése a terv megvalósíthatóságának elismerését igazolja. Örvendek, hogy sikerült támogatnom a Polgármesteri Hivatal erőfeszítéseit, a mai nap folyamán aláírt finanszírozási szerződések egy új előrelépést jelentenek a digitális város tervének gyakorlatba ültetésében” – nyilatkozta Valerian Vreme, távközlési és informatikai miniszter.

„A Digital Mures stratégia gyakorlatba ültetésének finanszírozására a köz- és magánszféra közötti partnerségre van szükség. A nem visszatérítendő uniós támogatások nem elegendők terveink megvalósítására, következésképpen pénzalapok és jelentős számú finanszírozás megszerzésére koncentrálunk, hogy egy centet se áldozzunk abból, amit fel tudnának használni anélkül, hogy a közpénzekből költekezzünk. Rendkívül fontos a Távközlési és Informatikai Minisztérium által nyújtott segítség, és a Valerian Vreme miniszter támogatása egy plusz garancia azon lehetséges befektetők számára, akik érdekeltek a létesülendő Orvosi Informatikai Tudományok Városában”, nyilatkozta Dorin Florea polgármester.

 „Fontos megjegyezni, hogy a Digital Mures stratégiának két külön összetevője van. Az informatikai rendszer egyrészt egy összetett, köz és magán, interoperábilis infrastruktúrát jelent, mely a lakósok és üzletemberek számára kínál fel szolgáltatásokat, másrészt, az „Orvosi Informatikai Tudományok Városa” egy olyan ökoszisztéma- stratégia felépítését jelenti, amely segítségével befektetőket vonzhatunk Marosvásárhelyre. A mai nap megnyert projekt egy elsődleges alrendszert képvisel, amely idővel egy összetett informatikai rendszerré válik, több tíz fejlett alrendszerrel” nyilatkozta Dana Mihet, a Digital Mures projekt koordinátora.

Elektronikus e-adminisztrációs rendszer Maros Megye Prefektúrájának

A Maros Megyei Prefektúra által elnyert projekt célkitűzése egy olyan e-adminisztrációs elektronikai rendszer létrehozása, mely lehetővé teszi hét új elektronikus interaktív szolgáltatás működését a lakósok, intézmények, és üzleti körök irányába.

A rendszer használói részesei lesznek hét új elektronikus közszolgáltatásnak, mint például engedélyek kibocsájtása, hulladékgyűjtés, petíciók nyilvántartása, dekoncentrált intézmények jelentései, a prefektusi kollégium vitái, kihallgatások programálása, fórumok, valamint a törvényességi megfelelést igazoló dokumentumok. A finanszírozás lehetővé teszi 92 helyiség és intézmény felszerelését informatikai berendezésekkel.  

„A helyi rendszerek fejlesztését hozzá kell igazítani egy hatékony központi e-kormányzati rendszerhez. Ennek értelemben alapvető fontosságú a prefektúrák – mint a Kormány reprezentatív pontjai a térségben - modernizálása és informatizálása. Információk, jelentések és adatközlés nélkül a Kormány nem tud gazdasági és társadalmi stratégiákat kifejleszteni országos szinten. A Maros megyei Prefektúra által elnyert projekt nagyon fontos lépést jelent és büszke vagyok arra, hogy ez az én mandátumom alatt valósul meg. Másrészt, a prefektúra és a város közötti együttműködés megvalósítása a Digital Mures stratégia keretében meghatározó, és követésre méltó példa lesz az egész ország számára „, nyilatkozta Valerian Vreme, távközlési és informatikai miniszter.

„Maros Megye Prefektúrája egy hatékony, korszerű és elektronikus eszközzé szeretné tenni a klasszikus együttműködést a lakosokkal, a magánszférával, és egyben a város vezetőségével is a Digital Mures stratégia kontextusában. A Távközlési és Informatikai Minisztérium, valamint Valerian Vreme miniszter támogatása önbizalommal tölt el bennünket, hogy a helyi szinten kifejtett erőfeszítéseink támogatásra leltek és a Digital Mures stratégia által kitűzött célok elérhetőek – nyilatkozta Bárczi Győző István alprefektus.

A projekt összértéke 2.406.422,40 lej, amiből a Prefektúra hozzájárulása 456.422,40 lej (mely a projekt nem támogatható részét képezi, valamint az összértéknek megfelelő áfát), a vissza nem térítendő rész, pedig 1.950.000 lej.

Mindkét terv jelentős mértékben hozzájárul a bürokrácia csökkentéséhez, a részvételi demokrácia ösztönzéséhez, hatékony és olcsó eszközként szolgálva a lakósság, az üzleti környezet és különböző személyekkel történő kapcsolattartásra és véleménycserére.

Mindkét finanszírozás támogatja a Digital Mures stratégia (www.digitalmures.com) véglegesítését, valamint az IBM-el a Marosvásárhelyen létrehozandó orvosi informatikai tudományok városáról zajló tárgyalássorozatot.

 

Vizualizări: 25107

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:850
Ieri:1189
Saptamanal:2039
Lunar:19894
Mind3274426