UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

A március 16-án tartott sajtótájékoztató keretében Dana Miheţ, Marosvásárhely főépítésze tájékoztatta a sajtó képviselőit az Általános Városrendészeti Terv időszerűsítését és a Marosvásárhely Municípium Fejlesztési Stratégiájának kidolgozását célzó tárgyalások menetéről, amelyek alapját képezik a város rövid és középtávú fejlesztésének.

Az 1998-ban készített Általános Városrendezési Tervet 2002-ben fogadta el a helyi tanács. A dokumentum időszerűsítésén hónapok óta dolgozik a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Építészeti Osztálya. A városháza a napokban több találkozót szervezett a helyi civil szervezetekkel, amelyeken mindenki kifejthette véleményét a dokumentummal kapcsolatban.

Dana Miheţ főépítész sajtótájékoztatón ismertette a terv fontosabb pontjait. Mint mondotta, gazdasági szempontból biztatóak az adatok, mint ahogyan környezetvédelmi szempontból is.

„Az egyik infrastrukturális gond az, hogy a városközpontot – terelőutak hiányában – egyelőre nem tudjuk tehermentesíteni. Ez az egyik legnagyobb oka a környezetszennyezésnek. Feltérképeztük a város zöldövezeteit: egy marosvásárhelyi lakosra húsz négyzetméternyi zöldövezet jut, ami megfelel az európai uniós normáknak” – mondta a szakember. Hozzátette, a nyilvántartásukban nem szerepelnek a város erdői, a folyóvizek, tavak partjai, illetve külterületek, csakis a belterülettel számoltak. Dana Miheţ szerint a jövőre nézve sem kell aggódni, mivel a városnak még 100-200 hektár úgynevezett tartalék zöldövezete is van.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Dorin Florea polgármester megjegyezte, ezek az adatok is azt bizonyítják, hogy környezetkímélő város vagyunk – mint ahogyan az is, hogy a polgármesteri hivatal még nem vesztett bírósági pert környezetvédőkkel szemben. Elmondta, Marosvásárhely eleget tesz az uniós követelményeknek, ahol a lakosokra számított zöldövezet 20 négyzetméter, számításon kívül hagyva az erdőket és a külterületet képező zöldövezetet. “Azon kívül, hogy eleget teszünk az uniós követelményeknek, több mint 100 hektár tartalék zöldövezetünk van, amely lehetővé teszi a 2013 végére meghatározott mennyiség elérését, azaz lakosonként 26 négyzetméter”, mondta dr. Dorin Florea polgármester.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:604
Ieri:1092
Saptamanal:4424
Lunar:13826
Mind3198758