Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

2016. április 29-én, pénteken 11 órai kezdettel került sor (a  Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szervezésében) a Kultúrpalota Tükörtermében arra az eseményre, amelyet Marosvásárhely Szabad Királyi Várossá nyilvánításának szenteltek, a 400. évforduló alkalmából.

„Ez a város történelme, és mindnyájan büszkének kell lennünk rá. A mi feladatunk, hogy minden történelmi cselekedetet és eseményt értékeljünk, ismerjük meg az igazat az elmúlt időkről, és erőfeszítéseket tegyünk arra, hogy jobban megértsük mindazt, ami történt. Hasonlóképp ismernünk kell azokat a bizonytalan, nehéz időket is, amelyek nem is különböznek attól, amit ma is megélünk. Ezért fontosnak tartottuk, hogy a szóban forgó eseményt épp aznap ünnepeljük, amikor Marosvásárhelyt szabaddá nyilvánították. Köszönöm a lelkészeknek, hogy ma, Nagypénteken mellettünk állnak, ez egy fontos gesztus. Én magam célként tűztem ki, hogy a kulturális összefonódások hozzák közelebb egymáshoz az embereket. Marosvásárhelynek megvan a külön sajátossága, komoly potenciállal rendelkezik, ismert és elismert város, amit értékei szavatolnak és nem a konfliktusok. Ezért minden igyekezetemmel azon voltam, hogy önökkel együtt sikerüljön a város ezen értékeit kihangsúlyozni" – nyilatkozta Dorin Florea polgármester a „Marosvásárhely Szabad Királyi Város 400 éve" szimpózium megnyitó ünnepségén.

Az esemény alkalmávál két kiváló fiatal – Laura Pop és Nagy Zoltán Gergely – aki Marosvásárhelyen született és tanult, jelenleg pedig a világ nagy vállalatainál dolgozik, kitüntetést kapott. A „Gratitudinae urbis" a megbecsülés jele azon fiatalok irányába, akik tanulmányaik és szakmaiságuk révén a város hírnevét öregbítették. „A marosvásárhelyi iskola képviselői ők, olyan emberek, akik itt születtek, ebben a városban végezték tanulmányaikat, és a világ különböző tájaira jutottak el. Büszkék lehetünk rájuk, olyan kivételes emberek, akik Marosvásárhelynek elismerést szereztek, tanáraikon és az iskoláikon keresztül" – fejtette ki Dorin Florea polgármester.

Az április 29-i ünnepség alkalmával érmeket (kitüntetéseket) osztottak ki a marosvásárhelyi egyetemek, a Maros Megyei Tanács, a Prefektúra, az Oklevéltár Maros Megyei Igazgatósága, valamint a Gheorghe Şincai Kutatóközpont részére. Hasonlóképp, Marosvásárhely testvérvárosai is ilyen érmeket kapnak majd.

Szintén pénteken, 2016. április 29-én, lelkészek jelenlétében avatták fel azt az emlékplakettet, amely Marosvásárhely Szabad Királyi Város címe elnyerésének 400. évfordulóját szentesíti.

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:15
Tegnap:1506
A héten:4690
A hónapban:5528
Összesen3687809