UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

2016. április 29-én, pénteken 11 órai kezdettel került sor (a  Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szervezésében) a Kultúrpalota Tükörtermében arra az eseményre, amelyet Marosvásárhely Szabad Királyi Várossá nyilvánításának szenteltek, a 400. évforduló alkalmából.

„Ez a város történelme, és mindnyájan büszkének kell lennünk rá. A mi feladatunk, hogy minden történelmi cselekedetet és eseményt értékeljünk, ismerjük meg az igazat az elmúlt időkről, és erőfeszítéseket tegyünk arra, hogy jobban megértsük mindazt, ami történt. Hasonlóképp ismernünk kell azokat a bizonytalan, nehéz időket is, amelyek nem is különböznek attól, amit ma is megélünk. Ezért fontosnak tartottuk, hogy a szóban forgó eseményt épp aznap ünnepeljük, amikor Marosvásárhelyt szabaddá nyilvánították. Köszönöm a lelkészeknek, hogy ma, Nagypénteken mellettünk állnak, ez egy fontos gesztus. Én magam célként tűztem ki, hogy a kulturális összefonódások hozzák közelebb egymáshoz az embereket. Marosvásárhelynek megvan a külön sajátossága, komoly potenciállal rendelkezik, ismert és elismert város, amit értékei szavatolnak és nem a konfliktusok. Ezért minden igyekezetemmel azon voltam, hogy önökkel együtt sikerüljön a város ezen értékeit kihangsúlyozni" – nyilatkozta Dorin Florea polgármester a „Marosvásárhely Szabad Királyi Város 400 éve" szimpózium megnyitó ünnepségén.

Az esemény alkalmávál két kiváló fiatal – Laura Pop és Nagy Zoltán Gergely – aki Marosvásárhelyen született és tanult, jelenleg pedig a világ nagy vállalatainál dolgozik, kitüntetést kapott. A „Gratitudinae urbis" a megbecsülés jele azon fiatalok irányába, akik tanulmányaik és szakmaiságuk révén a város hírnevét öregbítették. „A marosvásárhelyi iskola képviselői ők, olyan emberek, akik itt születtek, ebben a városban végezték tanulmányaikat, és a világ különböző tájaira jutottak el. Büszkék lehetünk rájuk, olyan kivételes emberek, akik Marosvásárhelynek elismerést szereztek, tanáraikon és az iskoláikon keresztül" – fejtette ki Dorin Florea polgármester.

Az április 29-i ünnepség alkalmával érmeket (kitüntetéseket) osztottak ki a marosvásárhelyi egyetemek, a Maros Megyei Tanács, a Prefektúra, az Oklevéltár Maros Megyei Igazgatósága, valamint a Gheorghe Şincai Kutatóközpont részére. Hasonlóképp, Marosvásárhely testvérvárosai is ilyen érmeket kapnak majd.

Szintén pénteken, 2016. április 29-én, lelkészek jelenlétében avatták fel azt az emlékplakettet, amely Marosvásárhely Szabad Királyi Város címe elnyerésének 400. évfordulóját szentesíti.

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:212
Ieri:1505
Saptamanal:2940
Lunar:12342
Mind3197274