UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  August 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

Vineri, 29 aprilie 2016, de la ora 11.00, Primăria Tîrgu Mureş a organizat la Sala de Oglinzi a Palatului Culturii evenimentul prilejuit de împlinirea a 400 de ani de când Tîrgu Mureş a primit titlul de „Oraş Liber Regesc." „Aceasta e istoria oraşului şi de asta trebuie să fim mândri cu toţii. Este rolul nostru să avem recunoştinţă faţă de fiecare act istoric, faţă de tot ce s-a întâmplat, să cunoaştem adevărul din vremurile respective şi efortul la care a vrut să ducă tot ceea ce s-a întâmplat atunci. Trebuie să cunoaştem, de asemenea şi perioadele confuze, dure, care nu sunt diferite faţă de ceea ce se întâmplă astăzi. De aceea, am ţinut să marcăm acest eveniment exact în ziua în care Tîrgu Mureş a fost declarat liber şi de aceea mulţumesc preoţilor că este vinerea mare şi sunt alături de noi,  dar e un gest major. Eu mi-am propus ca interferenţele culturale să apropie oamenii, Tîrgu Mureş are specificitatea lui şi are un potenţial teribil de a fi un oraş apreciat şi cunoscut, recunoscut prin valori şi nu prin zona conflictuală. De aceea tot ce am încercat sa fac în oraş împreună cu dumneavoastră a fost să dăm această consistenţă oraşului", a declarat primarul Dorin Florea, în deschiderea simpozionului „Tîrgu Mureş-400 de ani de Oraş Liber Regesc".  

În cadrul evenimentului, doi tineri merituoşi care s-au născut, au studiat în Tîrgu Mureş şi lucrează acum în marile companii ale lumii au primit distincţii, Laura Pop şi Nagy Zoltan Gergely.  „Gratitudinae urbis" este un semn al recunoştinţei pentru tinerii care au ridicat prin studiu şi profesionalism numele oraşului la nivel de excelenţă. „Avem un produs al şcolii mureşene, oameni care de aici, din acest oraş în care au făcut şcoala,  au ajuns pe toate meridianele. Ne putem mândri cu ei, sunt excepţii care ridică Tîrgu Mureş la un nivel al recunoaşterii, al priceperii dascălilor şi şcolii mureşene," a declarat primarul Dorin Florea.

Medalii pentru a marca data de 29 aprilie au primit universităţile din Tîrgu Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Prefectura Mureş, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Mureş, Institutul de Cercetări „Gheorghe Şincai". Medalii vor primi şi oraşele înfrăţite cu Tîrgu Mureş.

Tot vineri, 29 aprilie, 2016 la Cetatea Medievală, la Bastionul Porţii a fost inaugurată placheta comemorativă a celor 400 de ani de când Tîrgu Mureş a primit titlul de „Oraş Liber Regesc ", în prezenţa unui sobor de preoţi.

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:595
Ieri:914
Săptămânal:595
Lunar:2037
Toate3186969