Eseménynaptár

<<  Június 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

Köszönet mindazoknak, akik részt vettek a Közelünkben a természet címmel meghirdetett tevékenységen, amely a Tudor Vladimirescu és Brassó utcában zajlott.

A kampány folytatódik!

Március 26-án, reggel 9 órakor vette kezdetét a Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala által megszervezett Közelünkben a természet elnevezésű kampány, melynek keretében a résztvevők facsemetéket, díszcserjéket, a járdák mellé pedig élősövényt ültettek. Már az első percekben több mint 80 önkéntes lakos érkezett, hogy részt vegyen az említett lakónegyed körüli zöldövezetek szépítésében. A munkából kivették a részüket a Dacia gimnázium diákjai és pedagógusai is.

Az eseményen jelen volt Sütő János, a 32-es számú tulajdonosi társulás elnöke, illetve Georgescu Maria, a 33-as, Pasăre Cristina, a 255-ös, Branovici Elena, a 31-es számú tulajdonosi társulások elnökei, valamint a Dacia Gimnázium igazgatónője, Evi Saveta és pedagógusai: Breja Elena, Borcoman Daniela, Porkoláb Zsolt, Gáspár Melinda.

Az önkéntesek részére a Melegházak, Parkok és Zöldövezetek Igazgatósága biztosította a virágkertészeti anyagokat, ami 180 méter élősövényt jelent, valamint 41 nyír-, juhar-, akác- és hárscsemetét, illetve 42 borókacserjét.

A hangulat kiváló volt, az önkéntesek aktívan részt vettek a zöld területek ápolásában. A rendezvényen jelent volt dr. Dorin Florea polgármester és Claudiu Maior alpolgármester, akik két akácfát ültettek a lakók segítségével.

– Terveink szerint a kampány során minden lakónegyedben sort kerítünk cserjék, facsemeték ültetésére, így jövő hétvégén az Egyesülés negyedbe látogatunk. Az én üzenetem a polgárok felé az lenne, hogy csatlakozzanak, hiszen helyettünk senki nem fogja elvégezni eme feladatokat. Azon személyeknek, akik kifogásolják a Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala által végzett fametszéseket és azok karbantartását, kérem, vegyenek tudomást az akcióról, mely során több mint 500 facsemetét, 2500 cserjét, 3000 folyóméter élősövény-kerítést ültetünk. Ily módon szeretnénk felkérni a környezetvédőket és -szeretőket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és közösen szépítsük meg városunkat” – nyilatkozta dr. Dorin Florea.

Következtetésképpen elmondható, hogy a szombati, március 26-ai találkozó, és a Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala által megszervezett Közelünkben a természet kampány első állomása eredményesen zárult.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:665
Ieri:548
Saptamanal:665
Lunar:665
Mind3120571