Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem

buton UCS

Eseménynaptár

<<  December 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

Marosvásárhely, 2011. március 30. – Romániában az első város, mely alkalmazta a Ghiseul.ro online adó- és illetékfizetési rendszert. Marosvásárhellyel egy időben csatlakoztak Bukarest 2. és 6. kerülete, hamarosan sok helyi közigazgatás is csatlakozni fog.

Így Marosvásárhely lakósai a mai naptól kezdődően, helytől és órától függetlenül fizethetik az összes adót, illetéket és büntetést.

„Az első fázisban használhatjuk a ghiseul.ro- t azonosító nélkül, lehetőség nyílik azon adók fizetésére, melyek értékét már tudjuk, a Polgármesteri Hivatal által kiküldött értesítések révén” – nyilatkozta Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere. „Hamarosan minden polgár megkapja a szükséges azonosítóját – felhasználónév és jelszó-, így megtekinthetik online is a fizetendő összeget. Ezeket az adatokat a Pénzügyminisztérium kinyomtatja, leküldi a Polgármesteri Hivatalnak, majd a Polgármesteri Hivatal borítékban hazaküldi minden marosvásárhelyi polgárnak”.

Azon lakósok, akiknek különböző helységekben van tulajdona, nem kell elmenjenek azokhoz a közigazgatási egységekhez ahova ezek tartoznak ugyanazon adók kifizetése végett. A lakósok pénzt és időt spórolnak, azáltal, hogy nem kell a különböző helységekbe elmenjenek, azzal a feltétellel, hogy az adott egységek is a rendszerhez legyenek csatlakozva.

„Ezentúl bármikor és bárhol kifizethetjük az adókat” – nyilatkozta Dorin Florea, „Nincs szükség arra, hogy elmenjünk egy ügyfélablakhoz, ha rendelkezésünkre áll egy számítógép, telefon, vagy újabban egy Tablet PC, fizethetünk úgy is, hogy ülünk a kanapén és nézzük a tévét. Képzeljék el, hogy a külföldön dolgozó rokonok idejében kifizethetik adóikat, anélkül, hogy késedelmi büntetéseket fizetnének. Mindez a polgárok számára nem jelent semmi plusz költséget, mivel a Polgármesteri Hivatal felvállalta a vele járó kezelési költségek fizetését”.

A ghiseul.ro rendszer használata nemcsak csak az ügyfélablaknál való sorban állás okozta stressztől mentesíti a polgárokat, kényelmet és biztonságot nyújtva, hanem, segíti a közigazgatást a fizetendő összegek gyorsabb begyűjtésében.

„A ghiseul.ro elindítása kesztyűként idomul városunkhoz ha a Digital Mures-re is gondolunk - ambiciózus stratégia, mely a világon az első digitális városok egyikévé alakítja városunkat” – zárja a gondolatot Dorin Florea.

A ghiseul.ro.- t a tegnap indították Bukarestben egy sajtóértekezlet keretében, melyet Valerian Vreme Távközlési és Informatikai miniszter szervezett. A miniszter és Dorin Florea polgármester mellett az elnökségben helyet kapott Adrian Apolzan, az APERO egyesület elnöke, mely ingyen bocsájtotta a Távközlési és Informatikai Minisztérium és a helyi közigazgatások rendelkezésére a ghiseul.ro- t. Az APERO egyesíti minden fontos romániai bank, valamint a visa és mastercard fizetési rendszereit. A ghiseul.ro- t egy kölcsönösen kapcsolódó rendszernek fejlesztette, mely biztosítja az összes felhasználó személyes adatának védelmét.

 

 

 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu

buton BEC hu

lucrari stradale hu
buton bike track2 hu

buton QA COVID19 hu

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:852
Tegnap:930
A héten:2906
A hónapban:1782
Összesen3320424