UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  August 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

Tîrgu Mureș, primul oraș din România  înrolat în Sistemul Național Electronic de Plată Online a Taxelor și Impozitelor Tîrgu Mureș, 30 martie 2011 – Tîrgu Mureș este primul oraș din România care a adoptat Ghișeul.ro ca sistem de plată online a taxelor și impozitelor. Lui i se adaugă Sectoarele 2 și 6 din București, urmând ca, în scurt timp, mai multe administrații locale să-și anunțe înrolarea.

Astfel, locuitorii municipiului Tîrgu Mureș vor putea de astăzi să își plătească toate impozitele, taxele sau amenzile fără să mai fie condiționați de oră sau loc.

“În primă fază, vom putea accesa serviciul Ghișeul.ro fără autentificare, având posibilitatea să plătim taxele a căror valoare o cunoaștem deja prin intermediul înştiinţărilor de plată trimise de curând de primărie către toţi contribuabilii”, spune Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu Mureș. “În curând, cetățenii noștri vor primi fiecare datele de autentificare – Utilizator şi Parolă - urmând să poată vizualiza şi online sumele de plată. Aceste date vor fi tipărite de către Ministerul Finanțelor, transmise Primăriei, iar Primăria le va trimite, în plic, fiecărui cetățean acasă.”

Locuitorii orașului care dețin proprietăți în mai multe locuri nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze între administrațiile de care acestea aparțin pentru plata acelorași taxe. Astfel, cetățeanul scutește atât timpul cât și banii pe care îi cheltuie cu deplasarea între localități, cu condiția ca acestea să fie înrolate în sistem.

“De acum, vom putea plăti taxele oricând și oriunde”, spune Dorin Florea. „Nu va mai trebui să ne deplasăm la ghișee ci vom putea face plata de pe canapea, din fața televizorului, având la dispoziție un calculator, un telefon sau, mai nou, o tabletă. Imaginați-vă rudele, plecate la muncă în străinătate, care vor putea achita taxele în timp real, fără să mai riște penalizările de întârziere cauzate de imposibilitatea de a plăti la timp. Şi asta fără nici un cost suplimentar pentru cetăţean, pentru că primăria va suporta comisionul aferent”.

Utilizarea sistemului Ghișeul.ro nu numai că scapă cetățenii de stresul cauzat de cozile de la ghișeu, oferind în schimb confortul și siguranța dorite, dar ajută şi administrația să colecteze mult mai rapid sumele datorate.

“Lansarea Ghișeul.ro vine ca o mănușă pentru municipiul nostru, dacă e să ne gândim și la Digital Mureș, ambițioasa strategie care va transforma orașul într-unul din primele orașe digitale din lume”, conchide Dorin Florea.

Ghișeul.ro a fost lansat ieri la București, în cadrul unei conferințe de presă găzduită de Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor. Alături de ministru și de primarul Dorin Florea, în prezidiu a fost și Adrian Apolzan, Președinte al APERO, asociația care a pus Ghișeul.ro în mod gratuit la dispoziția MCSI și a adminstrațiilor locale. APERO, care reunește toate băncile importante din România și sistemele de plăți cu cardul Visa și MasterCard, a dezvoltat Ghișeul.ro ca un sistem interconectabil și extrem de sigur, garantând pentru datele personale ale cetățenilor care îl utilizează.

Pentru mai multe amănunte, vizitați www.ghiseul.ro.

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:537
Ieri:841
Săptămânal:6295
Lunar:15697
Toate3200629