Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  Július 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


Dorin Florea Polgármester, Valerian Vreme távközlési miniszter, Lokodi Edit Emőke, a Maros megyei tanács elnöke, Marius Pașcan, Maros megye prefektusa és Sylvia Mathews Burwell, a Bill & Melinda Gates Alapítvány Globális Fejlesztési Programjának Elnöke ma bejelentik egy új és ingyenes internet-hozzáférési szolgálat elindítását a marosvásárhelyi lakósok számára, a Megyei Könyvtár keretén belül.

Marosvásárhely, április 7-e – Valerian Vreme, Távközlési Miniszter valamint Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea, ma bejelentették egy új, a lakosság számára hozzáférhető és ingyenes wi-fin keresztüli internet- szolgáltatás bevezetését, a Megyei Könyvtár keretén belül.

A Polgármesteri Hivatal véglegesen átveszi a havi költségek fizetését az új wireless szolgáltatásokhoz szükséges internet csatlakozásra vonatkozóan, amely tulajdonképpen egy országos premiert jelentő intézkedés a helyi hatóságok részéről, amelyet az ez alkalommal Marosvásárhelyen lévő Sylvia Mathews Burwell és a Bill&Melinda Gates Alapítvány is méltányolt. A Marosvásárhelyi Megyei Könyvtár ily módon egy vezeték nélküli és ingyenes internet-hozzáféréssel ellátott központ lesz a város összes lakója számára.

„Örömmel vesszük tudomásul, hogy a Marosvásárhelyi helyi hatóságok bekapcsolódtak a Gates Alapítvány által kezdeményezett Biblionet programba, amely a közkönyvtárakat korszerű technológiával látja el. A Romániában gyakorlatba ültetett program kezdetétől, ez az első ilyen jellegű kezdeményezés, valamely polgármesteri hivatal részéről. A lakosság technológiához való hozzáférésére vonatkozó helyi és országos szintű támogatás nagyon lényeges, ahhoz hogy a Romániai közkönyvtárak a helyi közösségeket minél jobban kiszolgálják.” - jelentette ki Sylvia Mathews Burwell, a Globális Fejlesztési Program, Bill&Melinda Gates Alapítvány elnöke.

Dorin Florea polgármester az esemény keretén belül elmondta: „A Gates Alapítvány kezdeményezése, a lakósok internet-hozzáférési fokának növelése érdekében, a közkönyvtárak korszerű felszerelésén keresztül, egybeesik a Digital Mures Stratégia azon törekvésével, hogy Marosvásárhelyt Románia első digitális városává alakítják, valamint a világ első digitális városai közé emeljék. Azok számára, akik nem rendelkeznek otthon vagy a munkahelyen internet-hozzáféréssel, az egészségügyi, nevelési valamint munkahelyi lehetőségekkel kapcsolatos információ-hozzáférés ezentúl a közkönyvtárakban ingyenes jelleggel elérhetővé válik. Mi több, a könyvtárosokat kiképzik arra, hogy segítséget nyújtsanak azon személyeknek, akik nem jártasok az internet használatában a számukra fontos információk megkeresésében. Például, a lakosok online kifizethetik adóikat és illetékeiket a számítógép segítségével a közkönyvtárban, és nem vesztegetik idejüket sorban állással.”

Marosvásárhely Municípiumnak nyújtott támogatásáért (a Digital Mures stratégia országos és nemzetközi szinten való szorgalmazásáért) – amely a város fejlődését segíti majd elő a közszolgáltatások modernizálása, az állampolgárokkal való kapcsolat javítása, a jelentős megtakarítások, a helyi vállalatok és intézmények fejlesztése, valamint új munkahelyek megteremtése révén - Dorin Florea polgármester „Pro Urbe” díjjal tüntette ki a távközlési és informatikai minisztert, Valerian Vreme urat. A kitüntetést a 2011. március 31-i tanácsülés alkalmával hagyták jóvá (A Helyi Tanács 146/2011. márc.31/ számú határozata alapján).

“A felhasználók informálásának érdekében a közkönyvtárak egy nagyon fontos szerepet töltenek be azáltal, hogy biztosítják a digitális hozzáférést a közösség számára. A digitális hátrány csökkentése és az internet hozzáférhetőség bővítése a legfontosabb lépések melyet Románia meg kell valósítson az elkövetkezendő időszakban. Meg szeretném köszönni a “Pro Urbe” kitüntetést, rendkívüli megtiszteltetés számomra, és biztosítani fogom továbbra is az Önök számára szükséges támogatásomat”, nyilatkozta Valerian Vreme, távközlési és informatikai miniszter.

Sylvia Mathews Burwell asszony, a 2 napos Romániai látogatása alkalmából Marosvásárhelyen tartózkodik, a Biblionet program jövőbeni országos és helyi fejlesztése felértékelésének és támogatásának céljából.

A Biblionet program keretében 21 maros megyei könyvtárat szereltek fel 99 számítógéppel, beleértve a Megyei Könyvtárat is. A hardware, software berendezések, valamint a könyvtári személyzet felkészítésének megközelítőleges költségei 172.000 dollár.

A Bill és Melinda Gates Alapítvány a román állampolgárok rendelkezésére bocsájtja 5 éves időtartamra a 26,9 millió dollár értékű Biblionet programot, melynek célja könnyíteni az információhoz való hozzáférhetőséget a modern technológia közkönyvtárakban való alkalmazása révén.

Sylvia Mathews Burwell

A Bill & Melinda Gates Alapítvány vezetőségében Sylvia Mathews Burwell a második személy, ő koordinálja az alapítvány főbb finanszírozási területeit.

Mielőtt csatlakozott Bill és Melinda Gateshez, Sylvia Mathews Burwell Clinton elnöknek dolgozott, a Költségvetési Osztály aligazgatójaként, valamint az elnöki kancellária keretében, Robert E. Rubin pénzügyminiszter kabinet főnökeként. Sylvia Mathews Burwell a Harvard egyetemet végezte és Rhodes ösztöndíjas. A MetLife Inc. ,a Külföldi Kapcsolatok Tanácsának, valamint az Afrikai Zöld Forradalomért nevű szervezet tanácsának tagja. Ugyanakkor tagja az Aspen Strategy Groupnak, a Trilateral Comission és a Nike tanácsadói csoportjának is.

Bill & Melinda Gates Alapítvány

A Bill & Melinda Gates Alapítvány a világ legnagyobb korporatív alapítványa. A 2010 végén alakult alapítványnak összesen 891 alkalmazottja van, 36,74 milliárd dolláros pénzügyi alappal rendelkezik és világszerte 24,45 milliárd dollárnyi vissza nem térítendő finanszírozási támogatást (grant) juttatott a pályázóknak.

Csak 2010 folyamán a Bill & Melinda Gates Alapítvány 2,6 milliárd dollárt szentelt karitatív célokra, valamint nem visszatérítendő finanszírozásokra.

A Világkönyvtár program célja kiküszöbölni az egyenlőtlen internethez és technológiához való hozzáférés okozta óriási digitális szakadékot. Jelenleg világszerte 5 milliárd embernek nincs lehetősége tanulmányaikat folytatni, online üzletet bonyolítani, virtuális adminisztrációs szolgáltatásokat használni vagy szocializálni, közreműködni más emberekkel világszerte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton rabla hu
buton masuri covid19 hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:705
Tegnap:1308
A héten:705
A hónapban:4348
Összesen4168102