Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Július 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

Megdöbbenés és felháborodás érzése vesz erőt rajtam, ha arra gondolok, mi történik most Romániában, amikor látom, milyen irányba halad a román társadalom.

Számtalanszor említettem a nyilvánosság előtt azokat a dolgokat, amelyek komoly vitatémává kellett volna, hogy váljanak, elsősorban a polgárok, majd a politikusok, köz- és magánintézmények számára, hogy Marosvásárhely municípium kiemelkedjen, javítson az életminőségén. Ám ezek a témák senkit sem érdekelnek. Nincs közönségük, nem szenzációsak. Én azonban nem tudok tétlenül és beletőrődve ülni e bohóckodás, a kényeztető középszerűség láttán. A teljes értékrend feladására törekednek, ami komoly támadás minden ellen, ami körülöttünk történik.

Arra gondoltam, felsorolok Önöknek néhányat azon gondok közül, amelyeket felvetettem az idők folyamán, de senkit sem érdekeltek.

Senkit sem érdekeltek, és senki sem reagált akkor, amikor a Romgaz és a Transgaz központi székházát egyik napról a másikra Medgyesre költöztették. Óriási „lyuk" keletkezett Maros megye és Marosvásárhely megyei jogú város költségvetésében. Akkor nem mentek ki az utcára.

Támogattam az ötletet, hogy ne veszítsük el a Területi Kórházat, amely alapköve a város jövőbeli fejlődésének az egyetemi oktatás és kutatás, valamint a medikális szolgáltatások növekedése révén, nem is beszélve országos szintű státuszunkról.

Egy olyan időszakban, amikor víz-krízis van, példa nélküli a passzivitás, pedig rendelkezésünkre áll a ratosnyai vízgazdálkodási projekt.

Már régóta beszélünk tervekről a városi mobilitás kapcsán, de passzívak vagyunk, és nem körvonalazunk nagy infrastrukturális projekteket, 4 sávos kerülőutakat, olyan fő csatlakozókat, amely más városokkal köt össze, illetve gyorsvasutakat.

A Románia legnagyobb kutatóközpontjáért folytatott harcot épp a marosvásárhelyiek által megválasztott politikusok mellőzték és vették semmibe.

Marosvásárhelyről multikulturális városként beszélnek, de nem látunk egyebet, mint politikusokat, akik megosztják a románokat és a magyarokat olyan rendezvényekkel, amit kizárólag egy etnikum számára szerveznek. Vajon miért nem lehet valóban kihasználni a város valódi nagy előnyét? Miért nem akarják, hogy a románok és a magyarok együtt ünnepeljenek, harag, düh nélkül, félre lévén vezetve a politikai középszerűség által?

Senki nem fogja fel, hogy ezen elválasztó akciók súlyos és javíthatatlan károkat okoznak a városnak közép- és hosszú távon?

dr. Dorin Florea
Polgármester

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:77
Tegnap:1134
A héten:6764
A hónapban:29241
Összesen3673113