Eseménynaptár

<<  Július 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
161718202122
2324252629
3031     
Urmatoarele evenimente:

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 Marosvásárhely Önkormányzata, a Kulturális- és Tudományegyetemmel, Maros Megye Főtanfelügyelőségével és a Gheorghe Șincai Középiskolával együttműködve ötödik alkalommal nyitották meg a Művészetek és Mesterségek Vásárát. Ez alkalommal 12 tanintézet és több gazdasági szereplő is részt vesz az eseményen, amelynek témája ezúttal a mechanika lesz. Három napon keresztül a marosvásárhelyi (szak)középiskolák mutatják be kínálatukat. „A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal támogat minden olyan projektet, amely helyzetbe hozza a munkaerőpiacon manapság annyira keresett szakembereket. A Művészetek és Mesterségek Iskolájának projektje révén új lendületet szeretnénk adni azon mesterségeknek, amelyek a szakiskolák megszüntetése után eltűntek. Szükség van a tanárok mentalitásának megváltozására, akiknek feladata a diákok szenvedélyének előhívása, a kreativitás ösztönzése, de a szülőknek is tudomásul kell venniük, hogy az oklevelek semmit sem jelentenek, ha nincs mögöttük tudás és profi szakmai ismeret" – jelentette ki Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere.

A Művészetek és Mesterségek Vására ez év őszén még két vesenyt tartogat a hetedik, illetve a nyolcadik osztályos diákok számára, ezzel kívánják őket ösztönözni a mesterség kiválasztásában. Jövő évtől kezdve, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal „kihívja" a Művészetek és Mesterségek Vásárán részt vevő iskolák diákjait egy csapatversenyre, amelyen a diákok saját munkáikat mutathatják be, és ezeket egy szakmai bizottság értékeli. A legjobb megoldások értékes díjakat hoznak majd a győztes diákoknak és iskoláiknak.

„Meg kell értenünk, hogy az oktatás egy komoly dolog, hogy a professzionalizmus és a minőség kell hogy legyen bármilyen oktatási forma végcélja. Marosvásárhelyre akarunk hozni németországi tanárokat, hogy lássuk, mit tudnánk hasznosítani műszaki iskoláik tapasztalatából" – tette hozzá Dorin Florea polgármester.

A Művészetek és Mesterségek Vásárára a Középkori Várban kerül sor, ez szerdán 11 órától pénteken 17 óráig tart. A kiállítás standjai 11-17 óra között látogathatók.

A mostani rendezvénysorozat évfordulót jelez, ugyanis a városvezetés megünnepelni szándékozik a Művészetek és Mesterségek Iskolája alapításának 125 évfordulóját.

Kül- és belkapcsolati osztály

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

Dátum és idő

Szerda, 18 Július 2018
21:08:59

Események

Afis midnightsun
EvenimenteIulie2018 hu

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite2 hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca hu

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:837
Ieri:1153
Saptamanal:3337
Lunar:19319
Mind2493937