Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     
  3  4  5  6  7  8  9
10111213
17181920212223
24252627282930
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Primăria Tîrgu Mureş în colaborare cu Universitatea Cultural Ştiinţifică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Liceul Tehnologic Gheorghe Şincai a dat startul celei de-a cincea ediţii a Târgului de Arte şi Meserii. 12 unităţi de învăţământ şi mai mulţi agenţi economici vor participa la această ediţie, care are drept tematică profilul mecanic. Timp de trei zile liceele de profil din Tîrgu Mureş îşi vor prezenta oferta. „Primăria Tîrgu Mureş susţine orice proiect menit să aducă la loc de cinste meseriaşii atât de căutaţi pe piaţa muncii. Prin proiectul Şcolii de Artă şi Meserii, vrem să dăm un suflu nou meseriilor care au dispărut odată cu desfiinţarea şcolilor profesionale. E nevoie de o schimbare a mentalităţii profesorilor, a căror menire este să stârnească pasiunea elevilor şi să le stimuleze creativitatea, dar şi a părinţilor care trebuie să înţeleagă că diplomele nu înseamnă nimic, dacă nu sunt însoţite de ştiinţă şi meserie învăţată la nivel profesionist", a declarat primarul Municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea.  

Târgul de Arte şi Meserii, ediţia din această toamnă va cuprinde în plus două concursuri pentru elevii claselor a şaptea şi a opta, menite să le stimuleze interesul pentru alegerea meseriilor. Începând cu anul viitor, Primăria Tîrgu Mureş va lansa o provocare pentru elevii şcolilor participante la Târgul de Arte şi Meserii: un concurs pe echipe, în care elevii vor prezenta lucrări proprii, care vor fi evaluate de comisii tehnice. Cea mai bună realizare va aduce un premiu consistent elevilor şi şcolii câştigătoare.

„Trebuie să înţelegem că educaţia este o problemă serioasă, iar profesionalismul şi calitatea ar trebui să fie scopul final al oricărei forme de învăţământ. Vrem să aducem la Tîrgu Mureş profesori din Germania, să vedem ce am putea obţine din experienţa lor în şcolile tehnologice",a mai adăugat primarul Dorin Florea. 

Târgul de Artă şi Meserii se va desfăşura în Cetatea Medievală de miercuri, 11 octombrie până vineri, 13 octombrie, ora 17,00. Standurile expoziţionale pot fi vizitate între orele 11,00 – 17,00.

Ediţia din această toamnă este aniversară, deoarece municipalitatea doreşte marcarea a 125 de ani de la înfiinţarea, în noiembrie 1883, a Şcolii de Arte şi Meserii.

Serviciul Relaţii publice interne şi internaţionale

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Luni, 24 Septembrie 2018
07:29:54

Evenimente

Simfonii de Toamna
4-9 octombrie 2018

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite2
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton studiu parcari2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:69
Ieri:668
Săptămânal:69
Lunar:19432
Toate2547964