Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  December 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

2011. május 11-én az Állatkertben tartott sajtótájékoztató keretében dr. Dorin Florea polgármester ismertette a “Marosvásárhelyi Állatkert újrarendezése és korszerűsítése” elnevezésű alprogram munkálatainak stádiumát, amely része “Az állatkertek engedélyezéséhez szükséges szabványok elérése érdekében eszközölt beruházási projektek gyakorlatba ültetése és megvalósítása” elnevezésű programnak. Ez egyike a vissza nem térítendő finanszírozású legfontosabb projekteknek, amelyet 2008-ban a Környezetvédelmi Minisztériummal kötött egyezmény alapján ültetnek gyakorlatba. A beruházás összértéke 17.840.767 lej, amelyből a vissza nem térítendő finanszírozás – 10.899.583 lej. A munkálatok kivitelezési határideje 2011. augusztus 30.

Az állatkert 40 hektáros felületét teljesen körbekerítették, a korszerűsítési munkálatokat 35 százalékban elvégezték. Ezek során hangsúlyt fektettek a medvék kifutójára (körülkerítés, barlang, hőszigetelés), növényevőket, vízi madarakat és macskafélék otthonául szolgáló épületekre, valamint az elefántok és a zsiráfok pavilonjára, ahova 2012-ben költözhetnek be az új “lakók”.

A látogatás alkalmával, az Állatkert legújabb lakóját dr. Dorin Florea polgármester „megkeresztelte”, egy lámakölyökről van szó, amely 5 nappal ezelőtt született, és a Flik nevet kapta.  Flik nem az egyetlen kölyök, mellette még számos más „junior”: kenguruk, majmok, pónilovak, vadmacskák várnak keresztszüleikre.

„Folytatni fogjuk az Állatkert népszerűsítési kampányát, korszerűsítve ennek honlapját, a belépő jegyekhez egy Állatkert térképet csatolunk, az állatok leírásával, sőt játékkártyát készítünk az állatok képével, mint a hajdaniak – Állatok kontinensekről - hogy a gyerekek szeressék, megértsék és tiszteljék ezeket a lényeket, amelyek gyakran életleckét adnak, amelyek fölött érdemes elgondolkozni” – fogalmazott az esemény alkalmával a városvezető.

„Meghívjuk a város és az ország óvodáit és iskoláit, hogy látogassák meg az Állatkertet, és tartsanak legalább egy természettudományi órát a komplexumban. Az ötletet, az Egyesülés negyedbeli Alexandru Ioan Cuza tanárnői Atomei Olga és Domokos Erzsébet adták, akik ma itten biológia órát tartanak, egyben megjelölve a Madarak és Fák napját, amely tegnap május 10-én volt”– jelentette ki a polgármester.

Romániában már csak 15 állatkert működik, amelyből 2 (Nagybánya és Nagyvárad) valószínűleg be lesz zárva, jelenleg tárgyalásokat folytatnak az állatok átvételének érdekében.

„ 7 nappal ezelőtt, az európai szervek újra akkreditáltak, és újra megerősítették az Állatkert magas standardját” – mondta a Marosvásárhelyi Állatkert igazgatója, dr. Bereczki Boldizsár, aki hozzáfűzte, hogy idén új fajokkal bővül a komplexum – európai bölény, zebra, mocsári madarak stb. A munkálatok a végéhez közelednek, átadták a szarvas kifutót, következvén, hogy két héten belül befejezzék a medve kifutót is.

Megemlítjük, hogy a Somostető egész területén fontos munkálatokat végeztek, többek között: új parkokat rendeztek be, sétányokat aszfaltoztak, több mint 20 városi bútorcikket állítottak fel (ping-pong asztal, hinták stb.),  készülőfélben van a lábtenisz pálya, és a szabadtéri fitneszközpont.

 

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalának sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1561
Tegnap:1601
A héten:4953
A hónapban:9048
Összesen4373892