Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 

În curând, Primăria municipiului Tîrgu Mureş va construi 4 noi spaţii moderne de recreere în Tîrgu Mureş !

Mai multe parcuri din Tîrgu Mureş intră, în curând, într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare. Primăria municipiului Tîrgu Mureş derulează 10 proiecte de investiţii, în urma cărora mai multe parcuri din diverse zone ale oraşului vor fi modernizate. Echipate cu mobilier la standarde europene, aranjate pe categorii de vârstă, locurile de joacă devin cu certitudine atracţia copiilor. 

În scurt timp va demara procesul de modernizare a unor spaţii de joacă, în mai multe cartiere din oraş, între care: Tudor, Unirii, Mureşeni.

Caracteristici principale ale proiectului şi ale construcţiei. Aşa cum am arătat mai sus, proiectul propune construirea unui Complex de joacă pentru copii, format din 2 ansambluri identice care, la rândul lor, cuprind 3 zone distincte pentru copii de diferite vârste:

a)  Categoria 1-3 ani (copii care încep să îşi dezvolte abilităţile locomotorii şi care au nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

b)  Categoria 3-7 ani (copii care deja îşi pot controla mişcările relativ bine, dar care pot avea nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

c)  Categoria 7-12 ani (copii al căror proces de joacă e alcătuit din mai multe elemente de ridicare în forţă).

Zona de joacă pentru categoria 1-3 ani va avea o intrare alcătuită dintr-o rampă din lemn, care va urca până la cota + 0.80m, de unde porneşte un podea în două nivele, cu o treaptă pana la cota + 0.95 m, de pe care se face accesul la un tobogan mic, pe care copiii vor coborî. Zona va mai fi echipată cu un iluminator bombat din plexiglas.

Zona de joacă pentru categoria 3 - 7 ani va avea două urcări, una cu scară din lemn cu balustrada din ţeavă metalică, care urcă până la un palier de lemn cu cota de + 1.50 m, şi alta cu scară căţărătoare din plasă cu ochiuri 20x20 cm, din frânghie cu inserţii din oţel, care urcă până la un palier cu cota + 1.25 m, şi se leagă cu celalalt, printr-un pod suspendat din lemn şi frânghii. Coborârea se face printr-un tobogan cu înălţimea de 1.50 m.

Zona de joacă pentru categoria 7-12 ani va avea 5 intrări-ieşiri alcătuite din căţărători de diferite tipuri, cum ar fi scara din ţeava metalică cu formă arcuită, ţeavă metalică verticală de coborâre, perete pentru alpinism şi scări metalice verticale. Mişcarea pe orizontală se va face prin intermediul palierelor din lemn cu denivelări, a scărilor din ţeavă metalică, pe care se pot deplasa atât în picioare cât şi agăţat, pânza de păianjen alcătuită din frânghii cu fir din oţel acoperit cu textil. Zona va mai fi echipată şi cu un tobogan tip spirală, care va coborî de la cota + 1.80 m.

În ceea ce priveşte siguranţa în exploatare, în proiect şi în construcţie se regăsesc trasee şi căi de evacuare optime, sunt prevăzute pardoseli antiderapante, borduri rotunjite, borduri din cauciuc în zonele destinate locurilor de joacă pentru copii, pante care se încadrează în nivelurile maxime admise. Obiectele independente vor fi încastrate în fundaţii. S-au prevăzut, de asemenea, pante de scurgere a apelor meteorice; materiale durabile corespunzătoare care nu emit radiaţii nocive pentru utilizatori.

„Primăria municipiului Tîrgu Mureş rămâne în continuare deschisă şi receptivă la dorinţele târgumureşenilor, oferindu-le momente plăcute, de relaxare, atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor. Considerăm că prin investiţiile pe care primăria le derulează pe raza oraşului vom spori gradul de confort, siguranţă şi relaxare spre beneficiul şi plăcerea locuitorilor", a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.

Serviciul relaţii publice interne şi internaţionale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:740
Ieri:1070
Săptămânal:11105
Lunar:21267
Toate5184610