Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Eseménynaptár

<<  Február 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala hamarosan 4 korszerű pihenőhelyet létesít Marosvásárhely területén. Több parkban is jelentős felújítási és korszerűsítési munkálatot folytatnak majd. A Marosvásárhelyi Polgármeteri Hivatal 10 beruházási projektet indít el, amelyek során a város különböző övezeteiben parkokat korszerűsítenek. Ezeket európai színvonalú bútorzattal látják el, és korosztályok szerint rendezik be, a játszóterek minden bizonnyal a gyerekek vonzáskörébe kerülnek. 

Rövid időn belül elkezdődik egyes játszóterek korszerűsítése több lakónegyedben, köztük a Tudor, az Egyesülés és a Meggyesfalvi negyedben.

A projekt és az építkezések főbb jellemzői. Ahogy azt az előbbiekben bemutattuk, a projekt egy játszótér – komplexum felépítését irányozza elő, két azonos együttessel, amely 3 különféle övezetre van osztva külön korosztályú gyerekek részére:

a)  1-3 éves gyerekek (akikben most kezdenek  kifejlődni a mozgásszervi készségek , és akiknek szükségük van szüleik vagy felügyelőik segítségére tevékenységeik ideje alatt);

b)  3-7 éves gyerekek (akik már viszonylag jó mozgáskészséggel rendelkeznek, ám szükségük lehet szüleik vagy felügyelőik segítségére tevékenységeik ideje alatt);

c)  7-12 éves gyerekek (akiknek játékfolyamata során több, emelést és erőkifejtést igénylő elem van jelen).

Az 1-3 éves korosztály számára szánt játszóövezet bejáratát eg fából készült rámpa alkotja, ez +0.80 m-es magasságszintig emelkedik, ahonnan egy két szintes padlóval folytatódik, a +0.95 m-es szintig, innen egy kis csúszda következik, amelyen a gyerekek lecsúsznak. Az övezetet e mellett egy domború, plexiüvegből készített világítórendszerrel látják el.

A 3-7 éves korosztály számára szánt játszóövezetnek két feljárója lesz, az egyik falépcsővel, és fémcsőből készült korláttal, amely egy +1.50 m-es magasságszintig vezet fel, és egy másik, kapaszkodó-létrával (háló), amely 20X20 cm-es részekből áll, acélbetéttel ellátott kötélből, amelynek szintmagassága +1.25 m, ezt a másikkal egy fából és kötelekből álló, felfüggesztett híd köti össze. A leérkezés egy 1.50 méteres magasságú csúszdáról történik.

A 7-12 éves korosztály számára szánt játszóövezet 5 bejárattal, valamint kijárattal rendelkezik majd, mint például a fémcsövekből készült csigalépcső, a függőleges fémcső (lecsúszáshoz), a „hegymászók fala", valamint a függőleges csőlépcsők.

A vízszintes mozgás a fából készült, szintkülönbségekkel készült lépésközökön, valamint a csőlépcsőkön valósul meg, ezeken akár lábbal, akár mászva is haladhatnak, az acélszálas, textilborítású kötelek alkotta pókhálón. Az övezetet továbbá egy spirál alakú csúszdával szerelik fel, amelyről a +1.80 méteres magasságból lehet leereszkedni.

Ami az üzemeltetés biztonságát illeti, a jó tervezésnek és megépítésnek köszönhetően optimális menekülési útvonalakat találunk, csúszásgátló padlóburkolattal, kerekített szegélyekkel, gumiszegélyekkel, valamint a gyerekek játszóövezetén megengedett maximális lejtők méreteinek betartásával. A különálló elemeket beágyazzák a talajba. Lefolyók is készülnek a víz elvezetésére; olyan anyagokat használnak majd, amelyek nem bocsátanak ki káros sugárzást a felhasználókra.

„A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal továbbra is nyitott és fogékony a marosvásárhelyi lakosság óhajaira, kellemes pillanatokat ajándékozván a kikapcsolódásban a gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek. Úgy véljük, hogy a polgármesteri hivatal által kezdeményezett beruházásokkal javítani tudjuk a komfort- és biztonságérzetet és a relaxációt a lakók hasznára és szórakozására" – nyilatkozta Claudiu Maior, a polgármester tanácsosa.

Köz-, bel- és külkapcsolatok osztálya

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

buton MOL hu

 

buton program transport local hu

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

buton spclep
buton weekend hu
dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
Concurs CIPS hu 180
Banner PtaCuzaVodaHU 180
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:29
Tegnap:1422
A héten:4590
A hónapban:28159
Összesen4985332