UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

 

A közúti forgalom fluidizálása (akadálymentesítése) a központi övezetben, új parkolóhelyek, szabadidős övezetek és sétányok. A marosvásárhelyi önkormányzat munkarendje a következő időszakban két ambiciózus projektet hangol össze, amelyek megváltoztatják a központi övezet arculatát.

Újabb lépés a földalatti parkoló megvalósításához a városközpontban

A helyi képviselők, a POL tanácsosait leszámítva, 2019 első tanácsülésén megszavazták a műszaki-pénzügyi mutatókat a Marosvásárhelyen található „Földalatti parkoló, Rózsák tere központi része" elnevezésű beruházás B változatához, ezt a projektet pedig össze kell hangolni azzal a felszíni övezeti átalakítási javaslattal, amelyet a „Marosvásárhelyi belvárosa – Győzelem tér – Rózsák tere – Petőfi tér – Bernády tér – Vársétány „MY CITY Târgu Mureș/ Marosvásárhely/ Neumarkt" építészeti verseny során kiválasztottak és a 161/2018 helyi tanácsi határozattal jóváhagytak.

"A POL három tanácsosa közül 2 ellene szavazott, egy pedig tartózkodott Marosvásárhely egyik leginkább várt fejlesztési projektjének szavazásakor. Ez történik, amikor a jelentéktelen csoportok pártérdekei szinte mindig a város projektjei ellen szavaznak, és rendszeresen és rossz szándékkal blokkolják a marosvásárhelyiek azon óhaját, hogy európai színvonalú városunk legyen... Mindazonáltal elmondhatjuk, hogy végre, 16 év elteltével, Marosvásárhelynek felelős helyi tanácsa van!

Ez a parkoló kiszolgálja majd azokat a polgárokat, akik csak átutazóban vannak és látogatóba érkeztek, valamint azokat, akiknek a városközpontban székelő intézményekben akad teendőjük. Annak ellenére, hogy ez a két projekt – a földalatti és a felszíni – „zavart" okoz majd a városban, arra kérem a marosvásárhelyieket, hogy legyenek megértéssel a közép- és hosszútávú előnyökre és lehetőségekre. Valóban, évek óta a helyi tanács akadályoztatásával, majd a nehézkes közbeszerzési törvénykezéssel és eljárással szembesültünk, de betartjuk az ígéreteinket, mint már annyiszor bebizonyítottuk!

Elmondhatom, hogy a „Földalatti parkoló, Rózsák tere központi része" elnevezésű projektet összehangoltuk a 2009 novemberében kidolgozott megvalósíthatósági tanulmányban kínált B megoldással. A parkoló egyetlen földalatti szinten épül, egyetlen részként, összesen 415 gépkocsi befogadására 12.320 négyzetméteres beépített felületen. A projektben további két mellékhelyiség szerepel, egyenként három toalettel a földalatti parkoló végeinél és újratanulmányozták és optimizálták a gépkocsi, valamint a gyalogos be- és kijáratok elhelyezkedését és számát. A projekt fő célja a felszíni parkolók megszűntetése volt a közlekedés javára a központi részen és a történelmi rész megóvása" – mondta Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója.

A megvalósíthatósági tanulmány szerint a dél-nyugati (a Kultúrpalota közelében) és az észak-keleti (a Lovasság/Călărașilor utca felől) oldalról lehet majd autóval behajtani, kihajtani pedig a Petőfi Sándor térnél (észak-keleti oldal).

A földalatti parkoló külső felületén a gyalogoskijáratokat összhangba hozzák a „MY CITY Târgu Mureș/ Marosvásárhely/ Neumarkt" építészeti verseny során meghatározott felszíni övezeti átalakítási javaslattal. A főtér felszíni övezetére vonatkozó tavalyi tervpályázat célja az volt, hogy megoldásokat, ötleteket találjon a tanulmányozott övezet hasznosítására a jelenlegi közösségi igényeknek megfelelően: a vizsgált terület multifunkcionális jellegéből adódó konfliktusok megoldása, a térség építészeti-urbanisztikai műemlékeinek és épületegyütteseinek kiemelése, a térség turisztikai vonzerejének növelése, tájképjavítás, a térség társadalmi összejövetelre szánt terei minőségének növelése.

A bel- és külkapcsolati osztály

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:20
Ieri:1341
Saptamanal:2744
Lunar:27980
Mind3282512