Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Május 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

A közúti forgalom fluidizálása (akadálymentesítése) a központi övezetben, új parkolóhelyek, szabadidős övezetek és sétányok. A marosvásárhelyi önkormányzat munkarendje a következő időszakban két ambiciózus projektet hangol össze, amelyek megváltoztatják a központi övezet arculatát.

Újabb lépés a földalatti parkoló megvalósításához a városközpontban

A helyi képviselők, a POL tanácsosait leszámítva, 2019 első tanácsülésén megszavazták a műszaki-pénzügyi mutatókat a Marosvásárhelyen található „Földalatti parkoló, Rózsák tere központi része" elnevezésű beruházás B változatához, ezt a projektet pedig össze kell hangolni azzal a felszíni övezeti átalakítási javaslattal, amelyet a „Marosvásárhelyi belvárosa – Győzelem tér – Rózsák tere – Petőfi tér – Bernády tér – Vársétány „MY CITY Târgu Mureș/ Marosvásárhely/ Neumarkt" építészeti verseny során kiválasztottak és a 161/2018 helyi tanácsi határozattal jóváhagytak.

"A POL három tanácsosa közül 2 ellene szavazott, egy pedig tartózkodott Marosvásárhely egyik leginkább várt fejlesztési projektjének szavazásakor. Ez történik, amikor a jelentéktelen csoportok pártérdekei szinte mindig a város projektjei ellen szavaznak, és rendszeresen és rossz szándékkal blokkolják a marosvásárhelyiek azon óhaját, hogy európai színvonalú városunk legyen... Mindazonáltal elmondhatjuk, hogy végre, 16 év elteltével, Marosvásárhelynek felelős helyi tanácsa van!

Ez a parkoló kiszolgálja majd azokat a polgárokat, akik csak átutazóban vannak és látogatóba érkeztek, valamint azokat, akiknek a városközpontban székelő intézményekben akad teendőjük. Annak ellenére, hogy ez a két projekt – a földalatti és a felszíni – „zavart" okoz majd a városban, arra kérem a marosvásárhelyieket, hogy legyenek megértéssel a közép- és hosszútávú előnyökre és lehetőségekre. Valóban, évek óta a helyi tanács akadályoztatásával, majd a nehézkes közbeszerzési törvénykezéssel és eljárással szembesültünk, de betartjuk az ígéreteinket, mint már annyiszor bebizonyítottuk!

Elmondhatom, hogy a „Földalatti parkoló, Rózsák tere központi része" elnevezésű projektet összehangoltuk a 2009 novemberében kidolgozott megvalósíthatósági tanulmányban kínált B megoldással. A parkoló egyetlen földalatti szinten épül, egyetlen részként, összesen 415 gépkocsi befogadására 12.320 négyzetméteres beépített felületen. A projektben további két mellékhelyiség szerepel, egyenként három toalettel a földalatti parkoló végeinél és újratanulmányozták és optimizálták a gépkocsi, valamint a gyalogos be- és kijáratok elhelyezkedését és számát. A projekt fő célja a felszíni parkolók megszűntetése volt a közlekedés javára a központi részen és a történelmi rész megóvása" – mondta Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója.

A megvalósíthatósági tanulmány szerint a dél-nyugati (a Kultúrpalota közelében) és az észak-keleti (a Lovasság/Călărașilor utca felől) oldalról lehet majd autóval behajtani, kihajtani pedig a Petőfi Sándor térnél (észak-keleti oldal).

A földalatti parkoló külső felületén a gyalogoskijáratokat összhangba hozzák a „MY CITY Târgu Mureș/ Marosvásárhely/ Neumarkt" építészeti verseny során meghatározott felszíni övezeti átalakítási javaslattal. A főtér felszíni övezetére vonatkozó tavalyi tervpályázat célja az volt, hogy megoldásokat, ötleteket találjon a tanulmányozott övezet hasznosítására a jelenlegi közösségi igényeknek megfelelően: a vizsgált terület multifunkcionális jellegéből adódó konfliktusok megoldása, a térség építészeti-urbanisztikai műemlékeinek és épületegyütteseinek kiemelése, a térség turisztikai vonzerejének növelése, tájképjavítás, a térség társadalmi összejövetelre szánt terei minőségének növelése.

A bel- és külkapcsolati osztály

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1219
Tegnap:1527
A héten:7469
A hónapban:21767
Összesen3744326