Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 

Fluidizarea traficului în zona centrală, noi spații de parcare, zone de relaxare și spații destinate promenadei. Agenda de lucru a municipalității din Târgu Mureș va corela în perioada următoare două proiecte ambițioase ce vor "schimba la față" zona centrală.

Încă un pas spre realizarea parcării subterane din centrul orașului

Aleșii locali, în afară de consilierii POL, au votat în prima ședință a anului 2019 indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii  "Parcaj subteran, zona  centrală Piaţa Trandafirilor"din Municipiul Târgu Mureş - varianta B, proiect ce va fi în corelare cu soluția de amenjare zona supraterană stabilită în urma concursului de arhitectura Zona Centrală a Municipiului Târgu Mureș - P-ța Victoriei - P-ța Trandafirilor- P-ța Petofi – P-ța Bernady- P-ța Cetății "MY CITY Târgu Mureș/ Marosvasarhely/ Neumarkt" aprobat prin HCL 161/2018.    

"Din cei trei consilieri POL, 2 au votat împotrivă, iar unul s-a abținut pentru unul dintre cele mai așteptate proiecte de dezvoltare a municipiului Târgu Mureș. Așa se întâmplă când, interese partinice formate din grupuri insignifiante votează aproape mereu împotriva proiectelor orașului, blocând sistematic și cu rea voință dorințele târgumureșenilor de a avea un oraș la standard europene... Cu toate acestea, putem spune că în sfârșit, după 16 ani, Târgu Mureș-ul are parte de un Consiliu Local responsabil!

Parcarea aceasta va deservi cetățenii care fie tranzitează orașul și se află în vizită, fie au diferite lucruri de rezolvat la instituțiile cu sedii în mijlocul urbei. Chiar dacă aceste două proiecte – cel subteran și cel suprateran – vor crea "deranj" în oraș, îi rog pe târgumureșeni să înțeleagă beneficiile și perspectiva pe termen mediu și lung. Într-adevăr, ani de zile ne-am confruntat cu piedici ale Consiliului local, apoi cu legislații și proceduri de achiziții greoaie, însă ne ținem de promisiuni așa cum am demonstrat de atâtea ori!

Pot să vă spun că proiectul "Parcaj subteran, zona centrală Piaţa Trandafirilor" s-a armonizat cu soluţia elaborată în Studiul de fezabilitate întocmit în noiembrie 2009, varianta B. Parcarea este dezvoltată pe un singur nivel subteran, conformat ca fiind un singur corp, având capacitatea totală de 415 autoturisme pe o arie construită de 12.320 mp. În proiect au fost prevăzute în plus două grupuri sanitare a câte trei toalete amplasate la extremităţile parcajului subteran şi s-au restudiat şi optimizat intrările şi ieşirile auto şi pietonale ca amplasament şi ca număr. Principalul scop al proiectului a fost eliminarea locurilor de parcare supraterane în favoarea circulaţiei în zona centrală şi de protejare a zonei istorice.", a declarat Claudiu Maior, consilier al primarului.

Potrivit studiului de fezabilitate, accesul auto se va face atât din latura sud-vestică  (în dreptul Palatului Culturii) cât și  din latura nord-estică (str. Călărașilor), și  ieșirea spre Piata Petofi Sandor (latura nord-estică).       

La exteriorul Parcării subterane, ieșirile pietonale din interiorul parkingului se vor corela cu solutia de amenjare zona supraterană stabilită în urma concursului de arhitectura "MY CITY Târgu Mureș/ Marosvasarhely/ Neumarkt". Scopul concursului de soluții de anul trecut, privind zona de suprafață a centrului a fost obținerea de soluţii/ idei pentru valorificarea zonei studiate în contextul nevoilor comunitare actuale prin: rezolvarea conflictelor generate de caracterul multifuncțional al zonei studiate, punerea în valoare a monumentelor și ansamblurilor arhitectural – urbanistice din zonă, creșterea atractivității zonei pentru turism,  ameliorarea peisagistică,  creșterea calității spațiilor destinate întâlnirilor sociale din zonă.

Serviciul de Relații Interne și Internaționale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19

Noutăți

buton ghiseu online impozite taxe
buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1226
Ieri:1527
Săptămânal:7476
Lunar:21774
Toate3744333