Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 

Unul din cele mai mari proiecte ale orașului, menite să decongestioneze traficul, să elibereze zona centrală de mașini și să pună la dispoziția localnicilor și turiștilor locuri special amenajate de parcare, este contestat! Proiectul prevede o parcare ultramodernă, dezvoltată pe un singur nivel subteran, cu o capacitate totală de 415 autoturisme, pe o arie construită de 12.320 mp.

"Pentru a preîntâmpina tot felul de discuții inutile referitoare la parcajul subteran, țin să fac următoarele precizări: acest proiect a fost adus în discuție în urmă cu opt ani, pe baza unor studii realizate de specialiști care au analizat impactul realizării lui, pe toate segmentele și în toate domeniile. Mai exact, a fost luat în calcul atât traficul rutier, numărul de autoturisme care deja era în creștere, cât și utilitatea,  oportunitatea realizării unui parcaj.

Cei care nu vor să vadă aceste lucruri, sunt fie ignoranți, fie își doresc cu orice chip să blocheze proiectele orașului. Dezbateri pe acest subiect au mai avut loc acum șase ani, iar anul trecut s-a desfășurat un concurs de soluții privind amenajarea centrului orașului, luându-se în calcul inclusiv parcajul subteran, ceea ce arată implicarea serioasă pe care Primăria a avut-o în acest proiect.  Dar, din păcate, a devenit o modă la Târgu Mureș, ca orice proiect de mare anvergură să fie blocat. Vă aduc aminte de celelalte mari proiecte privind drumurile de ocolire ale orașului, realizarea unui parc tehnologic sau construirea unui pod peste râul Mureș, proiecte care au fost atacate în același mod.

Sunt convins că cei care aruncă în spațiul public tot felul de acuze nu vin zilnic dinspre cartierul Unirii înspre Târgu Mureș ca să observe necesitatea unui pod. Sigur nu înțeleg importanța reamenajării malului râului Mureș pe tronsonul Târgu Mureș-Gornești sau colmatarea râului Mureș pe cele două baraje existente  pe raza municipiului Târgu Mureș, cum sigur nu înțeleg importanța liniei CFR din centrul orașului pe malul stâng al râului Mureș. Probabil că toate aceste acțiuni denigratoare se încadrează perfect în ceea ce se întâmplă acum în România de un timp încoace.

În finalul acestei expuneri menționez că precizările le aduc pentru oamenii inteligenți, educați, cu un simț civic corect, deoarece sunt convins că numai un cetățean bine informat poate înțelege importanța unor proiecte majore," a declarat dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş.

Serviciul Relaţii Interne şi Internaţionale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19

Noutăți

buton ghiseu online impozite taxe
buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:413
Ieri:788
Săptămânal:9552
Lunar:23081
Toate3745640