UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Februarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

Unul din cele mai mari proiecte ale orașului, menite să decongestioneze traficul, să elibereze zona centrală de mașini și să pună la dispoziția localnicilor și turiștilor locuri special amenajate de parcare, este contestat! Proiectul prevede o parcare ultramodernă, dezvoltată pe un singur nivel subteran, cu o capacitate totală de 415 autoturisme, pe o arie construită de 12.320 mp.

"Pentru a preîntâmpina tot felul de discuții inutile referitoare la parcajul subteran, țin să fac următoarele precizări: acest proiect a fost adus în discuție în urmă cu opt ani, pe baza unor studii realizate de specialiști care au analizat impactul realizării lui, pe toate segmentele și în toate domeniile. Mai exact, a fost luat în calcul atât traficul rutier, numărul de autoturisme care deja era în creștere, cât și utilitatea,  oportunitatea realizării unui parcaj.

Cei care nu vor să vadă aceste lucruri, sunt fie ignoranți, fie își doresc cu orice chip să blocheze proiectele orașului. Dezbateri pe acest subiect au mai avut loc acum șase ani, iar anul trecut s-a desfășurat un concurs de soluții privind amenajarea centrului orașului, luându-se în calcul inclusiv parcajul subteran, ceea ce arată implicarea serioasă pe care Primăria a avut-o în acest proiect.  Dar, din păcate, a devenit o modă la Târgu Mureș, ca orice proiect de mare anvergură să fie blocat. Vă aduc aminte de celelalte mari proiecte privind drumurile de ocolire ale orașului, realizarea unui parc tehnologic sau construirea unui pod peste râul Mureș, proiecte care au fost atacate în același mod.

Sunt convins că cei care aruncă în spațiul public tot felul de acuze nu vin zilnic dinspre cartierul Unirii înspre Târgu Mureș ca să observe necesitatea unui pod. Sigur nu înțeleg importanța reamenajării malului râului Mureș pe tronsonul Târgu Mureș-Gornești sau colmatarea râului Mureș pe cele două baraje existente  pe raza municipiului Târgu Mureș, cum sigur nu înțeleg importanța liniei CFR din centrul orașului pe malul stâng al râului Mureș. Probabil că toate aceste acțiuni denigratoare se încadrează perfect în ceea ce se întâmplă acum în România de un timp încoace.

În finalul acestei expuneri menționez că precizările le aduc pentru oamenii inteligenți, educați, cu un simț civic corect, deoarece sunt convins că numai un cetățean bine informat poate înțelege importanța unor proiecte majore," a declarat dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş.

Serviciul Relaţii Interne şi Internaţionale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:58
Ieri:1344
Săptămânal:4970
Lunar:22825
Toate3277357