Calendarul evenimentelor

<<  Aprilie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Scrisoare deschisă
În atenția consilierilor locali,
În atenția târgumureșenilor,

Observ, că proiectul de hotărâre, prin care doresc ca municipiul Târgu Mureș să părăsească zona metropolitană a stârnit un val de comentarii, tocmai de aceea doresc să mă justific vis-a-vis de demersul meu.

Primăria municipiului Târgu Mureș a fost inițiatoarea acestui proiect, fiind al doilea oraș, după Oradea privind demararea proiectelor din zona periurbană. Principiile de bază, prevedeau o modalitate coerentă de abordare a activității urbanistice, a infrastructurii de transport, a serviciilor publice și tot ceea ce însuma scoaterea Târgu Mureșului din izolare, program pe care l-am anunțat încă de acum 8 ani, și care prevedea la un moment dat 9 capitole importante dintre care amintim:

- Infrastructura rutieră - centuri ocolitoare, drum cu 4 benzi Reghin – Ungheni, legătura printr-o superstradă Târgu Mureș, Cluj, Brașov, Sibiu;

- Infrastructura feroviară: rapidă, electrificată, capabilă să asigure transferul călătorilor pe calea ferată direct Reghin - Târgu Mureș – Ungheni, acces rapid la culoarele de viteză europene;

- Infrastructura aeroportuară - studiu amplu privind cursele cargo și comerciale;

- Două poduri de peste râul Mureș, cel de lângă Combinat și cel din zona Sângeorgiu de Mureș. Nu pot să nu subliniez importanța modului în care ne implicăm fiecare sau modul în care puteam colabora urbanistic cu toate localitățile din jurul Târgu Mureșului, pentru că ce se întamplă la ora actuală în Corunca, în Sângeorgiu de Mureș, în Sântana sau Nazna, constituie pe viitor puncte nevralgice și puncte care vor obstrucționa masiv dezvoltarea ulterioară a orașului. Prin comparație vreau să vedeți ce s-a întâmplat în jurul Brașovului, în jurul Sibiului, în jurul Clujului. Un exemplu poate fi infrastructura Brașovului vis-a-vis de orașele învecinate și mă refer aici la Rupea, la Hoghiz, la podul peste Olt dar pot fi luate drept model și alte lucrări care s-au efectuat. În acest sens, trebuie făcute demersurile și demarată o anchetă, pentru a fi făcută o analiză în legătură cu sumele alocate și/sau cheltuite, deoarece nu au fost făcute nici angajări, nu a fost nimic... iar modul de reprezentare a fost de fiecare dată, în bătaie de joc!

Vă rog să studiați modul în care au fost repartizate sumele, care a fost poziția municipiului Târgu Mureș, iar Hotărarile Consiliului Local au fost elaborate astfel încât să nu creeze asperități sau dispute.

În ultima declarație, domnul Peter Ferenc - Președinte al Consiliului Județean Mureș, declarație făcută din postura de lider al UDMR (domnia sa – trebuie să își definească clar, ce funcție reprezintă în momentul în care face anumite afirmații) își prezintă de fapt obiectivul, acela de a bloca proiectele Târgu Mureșului și sunt convins că dumneavoastră nu sunteți străini despre lucrurile la care fac referire.

Cu regret spun că municipiul Târgu Mureșul nu se regăsește sub nicio formă în zona periurbană, ori în toată lumea civilizată, aceste zone sunt coordonate de către administrațiile locale. Din păcate, situațiile descrise mai sus au condus la neaccesarea proiectelor europene privind zonă metropolitană, deși Consiliul Județean Mureș are în vistierie bani necheltuiți.

PRIMAR
Dr. Dorin Florea

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

stare-urgenta

ANUNT CORONAVIRUS 9 alimente pachet RO

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:157
Ieri:1034
Săptămânal:2194
Lunar:157
Toate3072544